• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

16.07.2021

10:29

Dr Šekler zanemeo posle razgovora sa antivakserom: Nisam znao šta da mu kažem, izbio mi je sve argumente!

Društvo

Dr Šekler zanemeo posle razgovora sa antivakserom: Nisam znao šta da mu kažem, izbio mi je sve argumente!

Podeli vest

Doktor Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog, komentarisao je metode podsticanja vakcinacije naročito kod mladih

Naveo je primer Beča, koji je uveo obavezu pokazivanja potvrde o vakcinaciji ili PCR testa za odlazak kod frizera ili ulazak u gradski prevoz, a pomenuo je i razgovor sa "antivakserom" koji ga je ostavio bez teksta.

"Nedavno sam sreo jednog mladića koji mi je rekao da će se vakcinisati tek kada vakcinacija bude bila obavezna. Pitao sam ga zašto tek tada, a on je rekao da čim još uvek nije obavezna, znači da pandemija nije ozbiljna. Nisam znao šta da odgovorim, izbio mi je sve argumente", rekao je dr Šekler.

On dodaje da je logično da se zdravstveni radnici obavezno vakcinišu.

"Meni je logično da budu zaštićeni u kontaktu s pacijentima, ne daj Bože ako se inficiraju od kovida, završe u bolnici ili umru, oni na taj način ugrožavaju zdravstveni sistem", rekao je on.

Jedna od metoda podsticanja vakcinacije je i uslovljavanje ulaska u zatvorene objekte potvrdom o uredno obavljenoj vakcinaciji ili, u suprotnom, negativnim PCR testom.

"Beč je već uveo takvu metodu, na taj način podstiču mlade. Ako bi neko morao na svaka dva dana da radi PCR o sopstvenom trošku da bi mogao da uđe u restoran ili kafić, to bi bio veliki trošak. U Beču je to uslov i za ulazak u frizerski salon, gradski prevoz ili teretanu", rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

Ništa nije ozbiljno dok ne dodje red na tebe majstore. A onda trškovi države su preko 12,000 EUR da te spase. Ko god neće da se vakciniše, neka mu bude ali da ne trči kod lekara i viče "Doktore spašavaj". Neka pametnjaković plati troškove, to je bar prosto.

bacvanin

pre 2 godine

Virus nije opasan jer vakcina nije obavezna.Ako bi vakcina bila obavezna onda bi na sva usta lajali da su im ugrozena ljudska prava.Budala je uvek bilo i bice.

Predragm

pre 2 godine

Sekler nema antitela sto je i sam reko a primio 2.kineske vakcine. Obzirom da je Vucic isto primio 2 kineske vakcine trebao bi da se testira pa ako nema antitela to je kao da i nije primio vakcinu i moze se zaraziti.

Biljana

pre 2 godine

Ja sam vakcinisana, ali ovom logikom treba i gojazne naterati da placaju lecenje kod kardiologa, jer su sami izazvali srcano oboljenje, pusacima naplatiti lecenje kod pulomologa, itd.

Milojko

pre 2 godine

Nisi ti naiso na pravog anivaksera,trebalo bi te pitat zasto se treba primit treca pa ce kroz neki mesec cetvrta pa peta pa deseta pa stota,nakotili se vazdan neki nepoznati strucnjaci i zarad sake novca prodali bi sve,ama bas sveee..

Jelena

pre 2 godine

Upravo se vratila iz Beca. Da, na vecini mesta je potrebna potvrda o vakcinaciji ili negativan ANTIGENSKI a ne PCR test. Ali treba znati da u Becu ima vise punktova na kojima se besplatno rade antigenski testovi, i za njihove gradjane i za strance. Sve savrseno organizovano i rezultat se dobije za 15 minuta

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija