• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.07.2021

13:50

LONČAR SA DIREKTOROM SZO! Tema obavezna vakcinacija!

Ministarstvo zdravlja

Društvo

LONČAR SA DIREKTOROM SZO! Tema obavezna vakcinacija!

Podeli vest

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu dr Hansom Кlugeom, na marginama Samita SZO o mentalnom zdravlju u doba pandemije КOVID-19, koji se održava u Atini 22. i 23. jula

Tom prilikom, ministar Lončar i direktor SZO Кluge razgovarali su o aktuelnoj epidemiološkoj sutuaciji u našoj zemlji i regionu, kao i o daljim aktivnostima oko programa vakcinacije. Posebno su apostrofirana pitanja obavezne vakcinacije kao i dosadašnja iskustva i studije o neophodnosti treće doze vakcine. Direktor SZO Hans Кluge istakao je, još jednom, veliku podršku ministru Lončaru u sprovođenju aktivnosti koje za cilj imaju kontrolu epidemije korona virusa kao i dalje unapređenje zdravstvenog sistema naše zemlje.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar imao je zapaženo izlaganje u okviru ministarskog dela Samita, u okviru kojeg je  predstavio dostignuća i planove Republike Srbije u zaštiti mentalnog zdravlja stanovništva u toku pandemije Кovid 19.

Foto: Ministarstvo zdravlja

Samit SZO o mentalnom zdravlju pod nazivom  „Stanje mentalnog zdravlja, unapređenje mentalnog blagostanja i jačanje otpornosti u kontekstu pandemije КOVID-19“, koji se održava u Atini od 22. i 23. jula, na kojem učestvuju najviše zvanice iz Evrope, otvorio je Кirijakos Micotakis, predsednik Vlade Grčke. 

Ministri zdravlja će usvojiti Atinsku deklaraciju o mentalnom zdravlju kojom izražavaju posvećenost da promocija mentalnog zdravlja i podrška budu u središtu agende oporavka nakon КOVID-19 kako bi se sprečilo nastajanje hroničnih mentalnih problema kao rezultat pandemije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija