• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

25.07.2021

09:20

KALENDAR ISPLATE NOVCA! Evo ko će, kada i koliko para dobiti od države! Uskoro i VELIKO IZNENAĐENJE za penzionere!

Pixabay/Tanjug

Društvo

KALENDAR ISPLATE NOVCA! Evo ko će, kada i koliko para dobiti od države! Uskoro i VELIKO IZNENAĐENJE za penzionere!

Podeli vest

U sklopu trećeg paketa pomoći privredi, ukupne vrednosti 266 milijardi dinara, do sada su isplaćena 3 minimalca za više od 1,2 miliona građana, 60 evra za se nezaposlene, prvih 30 evra za 5,7 miliona građana kao i 3.000 dinara za sve vakcinisane

Ipak, isplata nije gotova i postoji još nekoliko isplata koje naši sugrađani mogu da očekuju. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio gostujući na TV Pink da će država dati građanima još po 20 evra pomoći u decembru.

- Imam veliku i važnu vest, imali smo sastanak Ana, Siniša i ja i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru. Tako da će penzioneri ta četiri meseca od septembra do decembra dobiti 100 evra na poklon od države, a da će svi ostali građani koji su se prijavili, a daćemo mogućnosti i dodatne prijave za ovih 20 evra u decembru, dobiti 50 evra - rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je odluka o dodatnoj pomoći od 20 evra doneta zbog dobrih rezultata, jer očekuje u julu da imamo više od 200 miliona evra suficita u budžetu.

- Imaćemo mnogo više novca i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru - kazao je Vučić.

-  Imaćemo rast plata i rast penzija. Spremam veliko iznenađenje za penzionere i to će biti iduće godine.

U narednom periodu novac od države će dobiti svi građani koji su se prijavili za 60 evra pomoći, autoprevoznici, slobodni umetnici zaposleni u turizmu i ugostitelji, kao i penzioneri.

Kalendar isplata

Sledeće nedelje: Četvrta rata pomoći autoprevoznicima. Autoprevoznici u sklopu ove pomoći dobijaju 600 evra po autobusu. Nakon ovoga ostale su još 2 rate koje će biti isplaćene u naredna dva meseca. Novac se isplaćuje na račune 654 privredna društva sa 6.393 vozila tj. autobusa.

6. avgust: Isplata minimalca za slobodne umetnike.

Foto: Pixabay

16. avgust: Isplata drugog punog minimalca za ugostitelje i zaposlene u turizmu. Ova uredba je usvojena u aprilu, kada je propisano da će im biti uplaćene dva minimalca (u julu i avgustu). Sredstva se dodeljuju po svakom zaposlenom za koga je privredni subjekat isplatio zaradu za decembar 2020. godine i podneo odgovarajuću poresku prijavu.

Septembar: 50 evra pomoći penzionerima.

Novembar: Drugih 30 evra pomoći građanima. Isplatom ove pomoći na račune 4.076.127 građana, završava se treći paket pomoći privredi i građana.

Koliko je država po građaninu ukupno dala?

Penzioneri bi do novembra mogli od države da dobiju oko 16.000 dinara, nezaposleni nešto više od 17.000, a svi ostali punoletni građani oko 10.000 dinara, ne računajući minimalce i polovine minimalaca koje dobijaju u svojstvu zaposlenih, i pod uslovom da su vakcinisani ili da su prvu dozu dobili do 31. maja ove godine.

Prema podacima koje je Ministarstvo finansija objavilo u aprilu, u okviru sva tri ekonomska paketa podrške privredi i građanima, zaposleni koji su koristili mere dobijaju ukupno 174.806 dinara, zaposleni u turizmu i ugostiteljstvu 269.195, a penzioneri ukupno 33.780.

Zaposleni u privredi su dobili tri minimalne zarade u prvom paketu pomoći, 60 odsto minimalca u drugom, i tri polovine u tekućem, trećem paketu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksa Žunjić

pre 2 godine

Tražili smo istinu, a dobili pare...

Vakcinisan sam

pre 2 godine

Zašto diskriminacija? Zašto vakcinisanima 3000 dinara a nevakcinisanima ništa. Koje se to pare dele, poklanjaju? Iz Budžeta? Da li su to pare vakcinisanih ili nevakcinisanih poreskih obveznika. Šta, ako neko, nevakcinisan, a uredan poreski obveznik kaže: "Ja nedam svoje pare vakcinisanima', ako se poreski obveznici uopste pitaju, gde njihove pare zavrsavaju. Pošto je više nevakcinisanih, to su oni u većini i u Budžetu. Pod hitno to da se promeni, bez obzira što su to sitne pare. Stvarno nema smisla. Za ovo ne treba fakultet, da bi se razumelo. Ja sam se vakcinisao zbog sebe i svih onih sa kojima sam u kontaktu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59