• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mup.rs

12.08.2021

14:55

SRPSKI HEROJI U ZAGRLJAJU GRČKE BRAĆE! Za nadljudske napore u borbi protiv vatrene stihije na ostvu Evija, DOBILI POSEBNO PRIZNANJE/FOTO/

MUP Srbije

Društvo

SRPSKI HEROJI U ZAGRLJAJU GRČKE BRAĆE! Za nadljudske napore u borbi protiv vatrene stihije na ostvu Evija, DOBILI POSEBNO PRIZNANJE/FOTO/

Podeli vest

Tradicionalno prijateljstvo Srbije i Grčke potvrđeno je kroz istoriju i uvek smo bili tu jedni za druge ne samo u mirnim vremenima, već i u kriznim

Čast nam je da pomognemo bratskom grčkom narodu u borbi sa požarima koji su ih zahvatili.

Naši vatrogasci koji su pokazali nadljudske napore u borbi sa vatrenom stihijom dobili su posebnu nagradu za angažovanje, koju im je dodelio komandir protivpožarne službe Grčke za severnu Eviju, navodi se u sopštenju MUP.

Foto: MUP Srbije

 

Podestimo da su Pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Niša, Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Zrenjanina, Kikinde, Jagodine, Kruševca i Kraljeva već treći dan angažovani danonoćno na gašenju požara na severnom delu ostrva Evija, zajedno sa pripadnicima Helikopterske jedinice.

Oni su samo tokom jučerašnjeg dana u dva navrata u 44 naleta izbacili 48 tona vode u rejonima mesta Elinika i Atalanti.

Foto: MUP Srbije

 

Srpski vatrogasci stigli su u ponedeljak na Eviju u Edipsos, gde su se pridužili grčkim kolegama u gašenju vatrene stihije, a uveče je stigla i grupa od 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije sa 14 vozila.

Foto: MUP Srbije

 

MUP Srbije u Grčku je uputio i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

Foto: MUP Srbije

 

Požar na Eviji najopasniji je od desetine požara koji su izbili u Grčkoj prošle nedelje, nakon što je zemlja pogođena najgorim toplotnim talasom u prethodne tri decenije, pa je u nekim delovima temperatura išla iznad 45 stepeni danima.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija