• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2021

14:21

4 OPŠTINE VEĆ RASPISALE KONKURS ZA BESPLATNU STOLARIJU! Beograd još čeka jednu odluku

printscreen RTS

Društvo

4 OPŠTINE VEĆ RASPISALE KONKURS ZA BESPLATNU STOLARIJU! Beograd još čeka jednu odluku

Podeli vest

Do sada je u 64 jedinice lokalne samouprave u Srbiji završen javni poziv za izvođače radova na energetskoj sanaciji objekata, a konkurse za građane raspisali su Zrenjanin, Novi Bečej, Dimitrovgrad i Raška, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike. Grad Beograd čeka usvajanje pravilnika na skupštini.

Očekuje se da još 12 gradova i opština objave javne pozive za građane tokom ove nedelje.

Na pitanje kada se ocekuje da stanovnici gradova poput Beograda ili Novog Sada budu u prilici da konkurišu za subvencionisanje radova na energetskoj sanaciji svojih nekretnina, u Ministarstvu podsećaju da je potrebno da tekstove javnih poziva za građane najpre usvoje organi lokalne samouprave.

"Grad Beograd je Ministarstvu rudarstva i energetike poslao predlog Pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije i očekujemo usvajanje Pravilnika od strane Grada Beograda. Grad Novi Sad nije konkurisao za ucešće u ovom projektu“, saopštilo je Ministarstvo, a prenosi biznis.rs.

Foto: printscreen RTS

Novi Sad nije konkurisao

Podsetimo, resorno ministarstvo obezbeđuje 50 odsto troškova, dok drugu polovinu finansiraju sami građani. Prema računici, građani bi za prosečan stan od oko 50 kvadrata mogli da dobiju po 430 evra od države, imajući u vidu da stolarija za toliku nekretninu u proseku košta oko 860 evra.

Kvalitet postojeće stolarije biće presudan faktor na osnovu koga građani mogu da dobiju finansijske podsticaje za energetsku efikasnost. Prednost će imati oni koji imaju lošiju stolariju i jednostruke prozore.

Drugi važan kriterijum, biće i broj ukućana koji žive u domaćinstvu tako da će tamo gde je veći broj ukućana na istoj stambenoj površini, ti građani i imati prednost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija