• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

20.08.2021

12:58

UVODE SE 3 ZONE U ŠKOLE? Ministarstvo napravilo predlog, konačnu reč daje Krizni štab

Društvo

UVODE SE 3 ZONE U ŠKOLE? Ministarstvo napravilo predlog, konačnu reč daje Krizni štab

Podeli vest

Školska godina je na pragu, a još se čeka konačna odluka o tome kako će đaci pohađati nastavu.

Kako prenose Novosti, školska godina trebalo bi da počne redovno u svim školama u Srbiji 1. septembra. Časovi će trajati 45 minuta, a odeljenja se neće deliti, već će sva deca zajedno sesti u klupe.

Nakon toga pratiće se epidemiološka situacija po obrazovnim ustanovama, a škole će se, zavisno od broja zaražene dece, razvrstavati u tri zone - zelenu, narandžastu i crvenu - po principu semafora.

Tako će škola koja bude u zelenoj zoni raditi uobičajeno, a ona koja je u narandžastom pojasu nastavu će držati kombinovano - jedan dan časovi će biti u školi, a jedan dan kod kuće. Škola koja se nađe u crvenoj zoni u potpunosti će preći na onlajn nastavu. Zone će se određivati prema procentima zaraženih đaka - pa će, okvirno, u zelenoj zoni biti škola koja ima manje od pet odsto zaraženih, u narandžastoj ona koja ima između 5 i 10 odsto inficirane dece, dok će u crveni pojas ući škola koja pređe dvocifren broj zaraženih učenika.

Ovakav režim rada, kako saznaju "Novosti", sadržan je u predlogu koji je sačinilo Ministarstvo prosvete, povodom početka nove školske godine. Predlog će biti upućen Kriznom štabu, a on će ga razmatrati na sledećoj sednici, koja se najavljuje za ponedeljak ili utorak.

- Zadnju reč imaće Krizni štab. Moguće je da će biti unete promene u ovaj predlog, pa će svi detalji biti poznati tek nakon rasprave na sednici ovog tela.Nakon što bude doneta konačna odluka, Ministarstvo će školama proslediti uputstvo o organizaciji nastave. Uglavnom, sve će biti poznato najkasnije do kraja nedelje - kažu naši sagovornici.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Krizni štab odlučuje o POČETKU ŠKOLSKE GODINE
Društvo

Krizni štab odlučuje o POČETKU ŠKOLSKE GODINE

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) i Ministarstvo prosvete saglasni su da školska godina treba da počne regularno 1. septembra, ali će ta odluka zavisiti od predloga Kriznog štaba ubog pandemije korona virusa.

20.08.2021

11:21

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija