• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.08.2021

10:46

Tri puta više turista u odnosu na prethodna dva meseca, devizni priliv uvećan 33 odsto u odnosu na prošlu godinu

Društvo

Tri puta više turista u odnosu na prethodna dva meseca, devizni priliv uvećan 33 odsto u odnosu na prošlu godinu

Podeli vest

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da je povećan broj stranih turista doveo do uvećanja deviznog priliva za 33 odsto u odnosu na prošlu godinu

- U ovom trenutku to je nekih 650 miliona evra. Imamo preko četiri miliona i 600 hiljada noćenja. Dolazak stranih turista je porastao 280 odsto u odnosu na prethodna dva meseca - rekla je Matićeva za RTS.

Navela je da je sada turistička sezona na 50 odsto u odnosu na 2019. godinu i izrazila očekivanje da će, ako se tako nastavi, statistika biti još bolja.

- Imali smo sjajnu letnju turističku sezonu. Januar, februar i mart bili su kritični kada je reč o kovidu. Tradicionalno imamo dobru sezonu u septembru i decembru. U zavisnosti od kovid situacije, možemo dostići i 70 odsto od rekordne godine. Da se vratimo u 2019. trebaće nam još godinu dana - ukazala je Matićeva.

Navela je da je podeljeno 150.000 turističkih vaučera.

- Mi smo uspeli i da obezbedimo dodatnih 250 miliona dinara, u odnosu na 500 miliona koliko je bilo predviđeno budžetom. Tih 150.000 vaučera je jako podstaklo domaće turiste da posećuju naše destinacije. Primetan je porast i domaćih turista za nekih 45 odsto - istakla je Matićeva.

Ona je naglasila da ti podaci ohrabruju i ukazala da je dobra stvar što su domaći turisti otkrili Srbiju kao turističku destinaciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija