• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

23.08.2021

18:29

SRBIJA I RUSIJA NA NOGAMA, GENERALU RATKU MLADIĆU SE KOMPLIKUJE ZDRAVSTVENO STANJE! Ovo nije nimalo naivno nema vremena za čekanje!!

Reuters

Društvo

SRBIJA I RUSIJA NA NOGAMA, GENERALU RATKU MLADIĆU SE KOMPLIKUJE ZDRAVSTVENO STANJE! Ovo nije nimalo naivno nema vremena za čekanje!!

Podeli vest

Generalu Ratku Mladiću komplikuje se zdravstveno stanje, sada ima i povišen šećer i ozbiljne probleme sa bubrezima, a porodica je za nove zdravstvene probleme saznala tek krajem jula kada ga je posetila supruga, rekao je generalov sin Darko Mladić

- Šećer mu je stalno visok. Ne znamo da li mu daju terapiju, a ne zna ni on. Ništa mu ne govore, samo mu donesu u kesici lekove da popije, a on ne zna ni koji su, ni za šta su. Uglavnom, šećer mu ne spada - rekao je Darko Mladić.

On je za današnje beogradske Večernje novosti izjavio da porodica i advokati imaju veoma šture informacije, jer im i dalje ne dostavljaju generalove nalaze i lekarske izveštaje, prenosi SRNA.

- On je tražio da se sva ta medicinska dokumentacija pošalje meni i advokatskom timu, ali ništa još nismo dobili - rekao je generalov sin.

On je istakao da je utvrđeno i da generalu bubrezi loše funkcionišu, da gubi proteine, ali ništa detaljnije ne znaju.

Porodica je u stalnom telefonskom kontaktu sa generalom Mladićem, a dva puta nedeljno mogu i da razgovaraju preko jedne video-aplikacije, što je pritvorenicima odobreno pre godinu dana, ali je "prilično malaksao i dosta vremena spava".

MALI PROCENAT VAKCINISANIH, VELIKI BROJ OBOLELIH! Situacija sa koronom u Tutinu opet razlog za zabrinutost!

Prema rečima Darka Mladića, supruga je krajem jula posetila generala Mladića, nakon što su posle godinu i po dana dozvolili da ga neko iz porodice poseti u pritvoru.

- Bila je četiri danma i ona je praktično i saznala da on ima te nove zdravstvene probleme - istakao je Mladićev sin.

General Mladić je pre godinu i po dana operisao benigni tumor na debelom crevu i, iako je operacija dobro urađena, imao je vrlo lošu krvnu sliku, pre svega nizak nivo gvođa, i tek nakon reakcija i pisanih upozorenja branilaca, dobio je neophodne transfuzije krvi. Mladića muči i visok krvni pritisak i slabije se kreće jer brzo malaksa.

KONAČNO! EVAKUISANA SRPSKA DRŽAVLJANKA IZ AVGANISTANA! Milka Damjanović sletela u Kazahstan!

List podseća da je Mladić u pritvoru proteklih godina pregurao nekoliko blažih moždanih udara koji su ostavili promene na mozgu, a preživio je i jedan infarkt.

Generala Mladića je Haški mehanizam osudio 8. juna pravosnažno na doživotnu robiju, uz suprotno mišljenje jednog od sudija. On sada u pritvoru u Ševeningenu čeka da predsednik suda odluči u koju će zemlju ići na izdržavanje zatvorske kazne.

Prema dosadašnjoj praksi, haški osuđenici su na prebacivanje čekali između jedne i dve godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Inkontinencija

pre 2 godine

Namesto ovih gluposti korisnije bi bilo, da mu pošaljete jedan paket kvalitetnih pelena za odrasle.

Car

pre 2 godine

Treba hitno poslati protestnu notu haskom tribunalu.

Normalac

pre 2 godine

Moja komšinka baba Milica isto nije dobro.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija