• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

25.08.2021

11:03

TEŠKO MI JE, NE OSEĆAM BEBU! Poslednje reči preminule trudnice (31) u kruševačkoj bolnici

R. B.

Društvo

TEŠKO MI JE, NE OSEĆAM BEBU! Poslednje reči preminule trudnice (31) u kruševačkoj bolnici

Podeli vest

- Darko, teško mi je! Prebacili su me na intenzivnu negu. Mnogo mi je loše... Bebu ne osećam - bile su poslednje reči koje je uspela da izusti Milijana Radovanović (31) iz Vlasotinaca suprugu Darku pre nego što je umrla

Podsećanja radi, Milijani Radovanović srce je stalo 19. avgusta nekoliko sati pre ponoći nakon dvadesetak dana borbe sa kovidom u kruševačkoj bolnici.

Prema Darkovim rečima, Milijana je imala blage simptome kovida, koji su se ispoljili 31. jula. Testirala se i kad su saznali da je pozitivna uputili su se u bolnicu. Razlog je bio njena trudnoća.

- Nije tačno da je primljena u teškom stanju. S vremenom se njena klinička slika pogoršala. Pre nego što je umrla, ponovo je bila testirana i nije bila pozitivna na kovid - tvrdi Darko.

Nesrećni muž smatra da korona ne bi odnela njegovu ženu Milijanu i nerođeno dete da su "lekari na vreme reagovali kako je trebalo".

- Predosetila je moja Milijana da sa bebom i njom nešto nije u redu. Nekoliko dana pred smrt rekla mi je da bebu ne oseća. Nema pokreta... Pregledali su je lekari i saopštili da je "tačno da se beba muči i da ne dobija dovoljno kiseonika". Mislim da je beba već bila mrtva, a da nisu smeli da joj saopšte - priča Darko dok su pored njega dve ćerke od sedam i pet godina.

Znaju da su izgubile mamu. Darko im je ispričao šta se dogodilo, ali su još male da bi razumele. I dalje je traže i čekaju da im se vrati.

- Nisu joj dali šansu. Ni njoj, ni bebi koja je u bolnici već ušla u osmi mesec. Pustili su je da se sa mrtvom bebom u stomaku bori za život, a u toj borbi nije imala nikakve šanse - tvrdi Darko.

Inače, porodica Radovanović se pre nekoliko godina preselila u Vlasotince iz sela Gracka u opštini Crna Trava. Darko radi u Vojsci Srbije. Završio je podoficirsku školu.

- Preselio sam se zbog njih. Ja sam zbog posla često odsutan od kuće, ali sam hteo da deci i njoj bude lakše. Blizu nam je i vrtić, a starija devojčica sada polazi u prvi razred - priča Darko.

Prema njegovim rečima, Milijana nije imala ozbiljnu kliničku sliku kada je iz leskovačke Opšte bolnice poslata za Kruševac. Kaže da je sve počelo 31. jula kad je nesrećna žena dobila blagu temperaturu, a potom i kašalj. Javila se lekaru i na testu se ispostavilo da je kovid pozitivna. Rezultati analize krvi bili su zadovoljavajući, ali je zbog trudnoće istog dana transportovana u Kruševac.

- Tamo u početku nije bila ni na kiseoniku. Osećala se dobro. Pratilo se njeno stanje koje je posle nekoliko dana počelo da se komplikuje, pa je priključena na kiseonik, a doza joj je povećavana do maksimalne. Oko 10. avgusta usledilo je nekoliko dana kad se osećala bolje, ali joj se posle toga pojavio otok na nogama, a žalila se i na gušenje. Posle dve nedelje od hospitalizacije ponovo je dobila povišenu temperaturu - prepričava Darko svaki trenutak Milijanine borbe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija