• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/telegraf.rs

28.08.2021

12:53

KOVID AMBULANTE PONOVO RADE VIKENDOM! Više od 1.000 pacijenata u bolnicama, SVE VIŠE MLADIH

Društvo

KOVID AMBULANTE PONOVO RADE VIKENDOM! Više od 1.000 pacijenata u bolnicama, SVE VIŠE MLADIH

Podeli vest

Zbog povećanog broja pregleda osoba sa simptomima zaraze koronavirusom, kovid ambulante od danas ponovo rade vikendom, a među onima koji su na bolničkom lečenju ima sve više mladih, "najteži" pacijent ima svega 29 godina

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 1.079 hospitalizovanih pacijenata, a među njima sve je više mladih osoba, upozoravaju lekari. 

Zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Ivana Milošević rekla je da je starosna struktura pacijenata različita, da ima puno mladih, kao i starijih ljudi, prenosi RTS. U ovom trenutku najteži bolesnik koga leči ima 29 godina, navela je Miloševićeva.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Mladi treba da budu vakcinisani da bi zaštitili i opšte i reproduktivno zdravlje, poručila je i Ana Mitrović Jovanović, načelnica Dnevne bolnice u GAK Narodni front.

Na respiratorima se, prema jučerašnjem preseku, nalazi 65 osoba. Zbog pogoršanja epidemijske situacije, kovid-ambulante produžavaju radno vreme: radnim danima od sedam do 20 sati, a subotom od osam do 18.

Raste broj zaraženih i broj vakcinisanih, trećom dozom

Sa rastom broja zaraženih, u nekim krajevima raste interesovanje za vakcine. U Kraljevu je 1.700 ljudi primilo treću dozu. Koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Zoran Bekić rekao je da je vidno povećano interesovanje građana za vakcinaciju trećom dozom, kao i da je zaključno sa jučerašnjim danom 120.000 građana Srbije vakcinisano trećom dozom.

Međutim, kako je naveo, za kolektivni imunitet treba bar još milion vakcinisanih.

Vakcinu je do sada primilo i oko 70 odsto zdravstvenih radnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17