• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.08.2021

16:42

NOĆAS NAS OČEKUJE VEĆA KOLIČINA PADAVINA! Narednih dana kišovito, a evo kada stiže LEPŠE VREME!

Tanjug/Jaroslav Pap

Društvo

NOĆAS NAS OČEKUJE VEĆA KOLIČINA PADAVINA! Narednih dana kišovito, a evo kada stiže LEPŠE VREME!

Podeli vest

Meteorolog Đorđe Đurić najavio je svežije vreme i padavine za naredne dane i naglasio da nas stabilizacija vremenskih prilika očekuje tek sredinom sledeće nedelje

- U noći između subote i nedelje i u nedelju ujutro u Srbiji se očekuje veća količina padavina, a ponegde su mogući i jači pljuskovi sa grmljavinom. Vikend će većem delu Srbije doneti 10 do 30 mm kiše po kvadratnom metru, a lokalno i više. Najviše padavina očekuje se na severoistoku, severu, zapadu i jugozapadu Srbije, a najmanje na istoku i jugoistoku gde može biti i dosta sunčanih perioda - navodi Đurić.

Sutra nas prema njegovim rečima očekuje nešto svežije vreme.

- Daljim odmicanjem prizemnog sekundarnog ciklona sa našeg područja prema istoku doći će do priliva svežije vazdušne mase i do juga i jugoistoka Srbije pa će maksimalna temperatura u nedelju biti od 18 do 24°C uz severozapadno strujanje iznad cele Srbije - navodi Đurić i dodaje da će u Beogradu biti do 19°C.

Već krajem dana u nedelju i u ponedeljak očekuje se porast vazdušnog pritiska što će dovesti do stabilizacije vremena.

- U ponedeljak će nakon svežeg jutra tokom dana biti pretežno sunčano i toplije, ali i dalje sa nižim temperaturama od proseka za ovo doba godine. Maksimalna temperatura od 22 do 26°C dok će u Beogradu biti do 24°C - navodi Đurić.

U utorak jutro vedro i veoma sveže, ponegde sa maglom, a tokom dana sunčano i umereno toplo. Maksimalna temperatura od 24 do 28°C. U glavnom gradu do 25-26°C. Kasnije posle podne i uveče na severu i zapadu Srbije očekuje se povećanje oblačnosti, a ponegde i pljuskovi sa grmljavinom.

U sredu prolazno naoblačenje i manje osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar i uz priliv svežije vazdušne mase sa severa. U četvrtak smena sunčanih i oblačnih intervala uz temperature od 20 do 25°C. U petak i u subotu sunčano i toplije uz maksimalne temperature više od 25°C.

- Vreme nas podseća da smo na korak do jeseni, ali to ne znači da lepih i prijatnih dana sa umerenim letnjim temperaturama neće biti tokom septembra koji se u proseku odlikuje veoma ugodnim i prijatnim vremenom. Ono što je zasigurno je da su vreli i toplotni talasi sada već uveliko iza nas. Zahlađenje i pravo jesenje vreme na samom kraju klimatološkog leta usloviće da ovo i više nego vrelo leto ne bude među najtoplijim, ali svakako će zauzeti visoko mesto među veoma toplim letima - navodi Đurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Moma

pre 2 godine

Zar vam nije dosta lepog vremena? Celo leto smo imali "prelepo" vreme da je sve u prirodi zuto kao nikada do sada. Zar nije red da se malo rashladimo nekoliko nedelja?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija