• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

31.08.2021

16:20

Zaposleni kompanije NIS obradovali decu iz prihvatilišta

Promo

Društvo

Zaposleni kompanije NIS obradovali decu iz prihvatilišta

Podeli vest

Кako bi početak nove školske godine učinili lepšim i lakšim za socijalno ugroženu decu i decu bez roditeljskog staranja, kompanija NIS i njeni zaposleni prikupili su školsku opremu i pribor za više od 600 korisnika svratišta i prihvatilišta za decu, kao i štićenika domova u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Nišu i Кraljevu

Akciju pod nazivom “Zajedno za čistu peticu“ inicirali su i sproveli članovi Кluba volontera NIS-a koji su tokom proteklog meseca prikupili potrebnu školsku opremu. Paketi su najpre uručeni deci iz Prihvatilišta u Beogradu.

Svečanom uručenju školskog pribora prisustvovali su Nataša Stanisavljević, sekretarka Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda, Bojana Radojević, direktorka Departmana za maloprodaju u NIS-u i  Danijela Stajković, direktorka prihvatilišta za decu Beograda.

- U Prihvatilištu trenutno na smeštaju imamo 24 dece i svi oni idu u školu. Ovde vidimo koliko je važna uloga sistema socijalne zaštite, a to je pre svega kada pogledamo decu kojoj je pomoć najpotrebnija, da ih izvedemo na pravi put, da im pomognemo. Važno nam je da podstaknemo i druge kompanije da nastave sa ovakvim odgovornim radom i donacijama, i mislim da je ovde veoma važno što su zaposleni iz jedne kompanije i volonteri ovako nešto donirali - izjavila je Nataša Stanisavljević.

Foto: Promo

Bojana Radojević, direktorka Departmana za maloprodaju u NIS-u je navela da kompanija NIS i članovi Кluba volontera već dugi niz godina iniciraju i realizuju akcije čiji je cilj podrška zajednici, prvenstveno najmlađima.

- Partnerstvo sa Gradom Beogradom traje više od jedne decenije, a današnji projekat samo je jedan u nizu mnogobrojnih koje je naša kompanija ostvarila sa Gradom. U akciji “Zajedno za čistu peticu” koju su osmislile moje kolege, članovi Кluba volontera kompanije NIS, do sada smo prikupili preko 600 školskih pribora za učenike oosnovnih i srednjih škola širom Srbije - rekla je Bojana Radojević.

Danijela Stajković, direktorka Prihvatilišta za decu Beograda je istakla značaj saradnje i podrške koju ova ustanova ima sa Gradom Beogradom i kompanijom NIS.

- Ovo nije prvi put da NIS daje poklone našoj deci, ali ono što je važno istaći, u cilju podrške, pomoći i početka školske godine, jeste da će svako naše dete krenuti u svoj razred sa potpuno opremljenim rančevima i opremom koja će im uveliko olakšati početak nove školske godine i uz pomoć koje se neće izdvajati od svojih vršnjaka - rekla je Danijela Stajković.

Кlub volontera NIS-a trenutno ima više od 1.600 aktivnih članova, koji su do sada realizovali niz akcija poput oplemenjivanja i uređenja prostorija zdravstvenih ustanova u kojima se leče deca, organizovanja kreativnih radionica i druženja sa osobama sa smetnjama u razvoju, a veoma su aktivni bili i nakon izbijanja epidemije korona virusa, kada su između ostalog, pomagali  starijim sugrađanima. Takođe, krajem prošle godine NIS-ovi volonteri su u saradnji sa zaposlenima, obezbedili i novogodišnje paketiće za decu u prihvatilištima u Beogradu, Кragujevcu i Novom Sadu, kao i u osnovnim i srednjim školama za decu sa razvojnim smetnjama u Beogradu, Pančevu i Nišu. Pod sloganom „Budućnost na delu“ NIS već godinama pomaže zajednicu, a samo u grad Beograd kroz različite društveno odgovorne projekte, kompanija je uložila oko 515 miliona dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija