• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2021

16:41

KON NAJAVIO POOŠTRAVANJE MERA! Neće biti zatvaranja, ali očekujte ovo...

Društvo

KON NAJAVIO POOŠTRAVANJE MERA! Neće biti zatvaranja, ali očekujte ovo...

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da mere protiv korona virusa više nikada ne mogu da budu kakve su bile ranije u smislu potpunog zatvaranja, ali da zabrana javnog okupljanja može biti uvedena i brže što se misli

Kon je, gostujući u Vestima televizije Tanjug, napomenuo da se od aprila ništa nije promenilo.

- Taj predlog predstavlja rešenje javnog zdravlja, ne samo ovde nego i svuda u svetu. To je zapravo model kojim se obezbeđuje zaštićenim ljudima koji hoće da se druže, da idu u bioskop i pozorište, da to i urade. Takav model prepoznaje vakcinisane, one koji su preležali covid 19 ili sve čiji je test neposredno pre uslaskau pozorište ili bioskop negativan. Kovid propusnice puno toga rešavaju - kazao je Kon.

Dodao je da građani sami mogu da odaberu koju će treću dozu vakcine primiti jer nijedna od vakcina ne može da naškodi čak i ako se kombinuju, ali da je preporuka da to bude ista vrsta vakcine koju su primili prva dva puta.

- Preporuka je da to bude vakcina istog proizvođača - rekao je Kon i dodao da je on kao treću dozu primio Fajzer vakcinu, jer je nju primio i prva dva puta.

Kon je rekao da se u ovom trenutku, da bi se očuvao zdravstveni sistem, radi malo drugacije nego što je to bilo ranije i dodao da se nastoji da se što više očuva nonkovid sektor.

- Zakasnili smo zato što nismo uradili ono što je sve vreme pričano - da se treba vakcinisati preko leta kada je bio nizak nivo aktivnosti virusa - rekao je Kon i dodao da je sada najvažnije održati barijeru koja postoji i činiti sve, ukljucujući i vakcinaciju dece.

Kon je rekao da antivakcinalni proces u Srbiji traje jako dugo i dodao da je opasno što neki misle da vakcina nije dobra, te da je to jako teško promeniti.

Ukazao je da se mora sprovoditi ubrazna edukacija jer, kako kaže, inforimisanje preko medija nije dovoljno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubiša

pre 2 godine

Ma, zatvaraj stoku 24/7 bar dve nedelje, a ko se buni, suzavac, penrek po ledjuma, u aps najmanje 30 dana, i kazna bar 1000 evra, jer stoka samo silu i bič razume.

VESNA

pre 2 godine

Zabrana pozorišta...dr. Kone, vas i krizni štab pitam: Zar vas zaista nije blam od ovakve izjave?

zoki

pre 2 godine

dobijaju instrukcije od globalista jadni mi u ovoj mucenickoj zemlji ,,Milosevica smo se jedva resili i Seselja a sad isti ti samo stariji vode zemlju u propast i na kolena....

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija