• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J. MATIJAŠEVIĆ

02.09.2021

08:15

Srbima za ponos! DANAS SE OTVARA NAJBOLJA BOLNICA U SRBIJI, a izgrađena je za samo 4 meseca! Foto

Tanjug/Jaroslav Pap

Društvo

Srbima za ponos! DANAS SE OTVARA NAJBOLJA BOLNICA U SRBIJI, a izgrađena je za samo 4 meseca! Foto

Podeli vest

Treća bolnica za lečenje pacijenata zaraženih koronavirusom u Srbiji biće otvorena danas u Novom Sadu, a svečanom otvaranju će prisustvovati premijerka Srbije Ana Brnabić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

 

Kovid-bolnica na Mišeluku kod Novog Sada izgrađena je za svega četiri meseca i trenutno je najbolja u zemlji. Na 19.500 kvadrata smeštene su dve operacione sale, angio-sala, dva rendgena, dva skenera, odeljenja sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti, osam dijaliznih mesta i prvi put i banka krvi. U njoj će biti zaposleno više od hiljadu medicinskih radnika.

Novi zdravstveni centar ima 220 kreveta na intenzivnoj i 404 kreveta na poluintenzivnoj nezi, a osim bolničke zgrade ima i kuhinju, magacin, apoteke, kapelu, kotlarnicu i veliki parking.

Kako saznajemo, nakon završetka epidemije ovaj objekat biće pretvoren u gradsku bolnicu.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Najbolja bolnica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da je bolnica u Novom Sadu bolja od Batajnice i kovid-bolnice u Kruševcu. Prema njegovim rečima, gradnja ove ustanove koštala je oko 28 miliona evra, što je nešto skuplje nego prve dve bolnice.

- Novu bolnicu u Novom Sadu izgradili smo za samo četiri meseca. Čestitam građanima Srbije na još jednom poduhvatu i verujem da ćemo u mesecima koji su pred nama umeti da pobedimo koronu - poručio je Vučić i dodao:

- Tokom gradnje ove bolnice videli smo šta je to što nam fali. Na primer, falilo nam je više toaleta na intenzivnoj nezi i to sada znamo. Ovde ćemo imati i banku krvi, ono što nemamo u Batajnici i Kruševcu. Bolnica u Novom Sadu će služiti na ponos svim građanima ovde na severu, u Vojvodini.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mojti

pre 2 godine

Ipak taj Djilas, nekakav Jeremija i ti Tadici ne mogu Vam opepeliti! Za njihovo vrijeme sjecam se nije se mogla trafika napraviti.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59