• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.09.2021

13:19

Rekordno interesovanje za nekretnine u Srbiji, pokazuje rang lista najposećenijih sajtova!

rgz.gov.rs

Društvo

Rekordno interesovanje za nekretnine u Srbiji, pokazuje rang lista najposećenijih sajtova!

Podeli vest

Na "Amazon"-ovoj "Aleksa" rang listi najposećenijih veb sajtova u Srbiji, Republički geodetski zavod našao se na, do sada, rekordnom 16. mestu, a u prvih pedeset sajtova nalaze se još četiri portala čija je jedina ili prvenstvena svrha oglašavanje nepokretnosti

Reforme, koje je Srbija sprovela u domenu digitalizacije servisa državne uprave, omogućile su eksplozivan rast građevinske industrije. Građevinarstvo je doživelo intenzivno ubrzanje kroz realizaciju velikih državnih infrastrukturnih projekata koje su, potom, pratili projekti stambenih kompleksa. Snažna i dinamična građevinska industrija zamajac je i za razvoj drugih privrednih grana. Republički geodetski zavod je uspeo da isprati sve potrebe tržišta za sigurnom trgovinom nekretninama što i pokazuje rekordno visoka pozicija na "Aleksa" rang listi.

RGZ je jedina katastarska institucija u svetu koja se u svojoj zemlji rangira među 50 najposećenijih sajtova i to u samom vrhu, na 16. mestu, uz globalne sajtove kao što su "Google", "Youtube", "Facebook" i popularne domaće informativne portale kao što su Blic, Kurir i B92. Takav rezultat ostvaren je zahvaljujući RGZ-ovom sistemskom pristupu da obezbedi digitalni katastar sa transparentnim, pouzdanim i lako dostupnim podacima i tako uspešno isprati rast građevinske industrije i potrebu da u Srbiji osigura bezbedno trgovanje nepokretnostima.

Digitalne servise RGZ-a koriste i građani i privreda jer su prepoznali kvalitet podataka katastra nepokretnosti koji uspeva da isprati ubrzani razvoj tržišta nepokretnosti i građevinske industrije.
Uz eKatastar, Adresni registar, Registar cena nepokretnosti, GeoSrbiju i druge digitalne servise koje je kreirao, RGZ je, uz podršku Svetske banke, razvio i revolucionarni softver za upis nepokretnosti čija implemenacija počinje. Očekuje se da će, u narednom periodu, sa potpunom imlementacijom softvera, koji je najsavremeniji u svetu, katastar nepokretnosti postići značajno ubrzanje u postupku rešavanja svih zahteva za promenu vlasnika nepokretnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija