• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.09.2021

18:45

NAKON TUČE NA IZLOŽBI OGLASILI SU SE NJU EJDŽ ČETNICI! Evo šta se dogodilo!

printscreen

Društvo

NAKON TUČE NA IZLOŽBI OGLASILI SU SE NJU EJDŽ ČETNICI! Evo šta se dogodilo!

Podeli vest

Povodom tuče koja je izbila na izložbi ’’Avenija mimova’’ između pripadnika dve četničke grupe – Nju Ejdž Četnici i Eko Četnici stiglo je saopštenje prve grupe. Prenosimo ga u celosti

Poštovani,

Obraćamo se povodom pisanja glasila "autonomija.info", a i vašeg prenošenja njihove vesti o događajima koji su se zbili u petak 3.9.2021. tokom događaja humanitarnog i kulturnog sadržaja "Avenija mimova" u Kineskoj četvrti u Novom Sadu.


Naime, "autonomija.info" piše da je došlo do sukoba između dve grupe četnika, što jeste tačno, međutim to je bila obična čarka. Razlozi sukoba su bili ekonomske odnosno ekološke prirode, a ne ličnog ili ideološko-političkog karaktera. Dok mi Nju Ejdž Četnici zagovaramo ekonomsku nezavisnost i kao preduslov toga proizvodnju struje iz sopstvenih resursa za šta su neophodne termo-elektrane pa i nuklearne elektrane (koje nažalost nemamo), Eko-Četnici se zalažu za potpuno ukidanje termo-elektrana i zakonsku zabranu gradnje nuklearnih elektrana, i prelazak na alternativne odnosno obnovljive izvore energije. Kada se ispune uslovi za povratak kraljevskog dostojanstva Srbiji i kada zavlada blagoobrazni poredak bogočovečanskog domostroja koji počiva na trojstvenoj jednonačelnosti Nebeskog Gospoda, državnog gospodara i hrišćanske gospode koji ćemo zajedno vaspostaviti uz učešće celokupnog srpskog naroda, mi imamo jednu viziju ekonomsko-energetske politike, a oni drugu koja neće moći da nam obezbedi dugotrajan politički, ekonomski i energetski opstanak.

Prelazak na alternativne odnosno obnovljive izvore energije doveo bi nas do ekonomskog kolapsa, morali bi da uvozimo struju što nas vodi ka energetskoj zavisnosti, a samim tim dajemo mogućnost srpskim neprijateljima da iskoriste to protiv naše zemlje i našeg naroda. To naše mišljenje je na agresivan način hteo da diskredituje vođa Eko Četnika koji se tome oštro protivi jer tvrdi da su termo-elktrane krive za globalno zagrevanje, zagađen vazduh i generalno zagađenje životne sredine, kao i da utiču na pojavu mnogih bolesti kod ljudi, životinja i biljaka. Naš glasnogovornik Princ je pozvao eminetnog stručnjaka iz sfere energetike i ekologije (inače profesora na ruskom univerzitetu Lomonosov, koji će ostati anoniman) da obrazloži naš stav, te da pokuša da objasni da je učešće naših termo-elktrana u zagađenju vazduha i globalnog zagrevanja minorno, te da su one neophodne u očuvanju nezavisnosti, ekonomske stabilnosti i ekonomskog napretka. Dok se vodio naučni razgovor na tu temu, Eko-Četnik vidno uznemiren činjenicom da gubi u dijalogu i naučnoj raspravi, počeo je da provocira našeg stručnjaka, te je Princ, zabrinut za bezbednost uvaženog profesora, odgurnuo mladog ekologa koji mu se uneo u lice kako bi zaštitio našeg gosta, i tako je krenulo koškanje koje se ubrzo mirno završilo, naučna rasprava je nažalost bila prekinuta, a mi smo u istoj izvukli pobedu po mišljenju svih prisutnih.

Nadamo se da do ovakvih incidenata više neće dolaziti, jer smo svi mi srpski rodoljubi, i težimo istom cilju - uspostavljanju Velike Srbije kao pravoslavne monarhije od Bitolja na jugu, do Subotice na severu, i od Pirota na istoku, do Zadra na zapadu. Stoga se molimo za brz oporavak mladog i zabludelog Eko-Četnika, a našim neprijateljima poručijemo da neće isprovocirati razdor među Nju Ejdž Četnicima i našim sledbenicima.

ZA KRALjA I OTADžBINU!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dojčilo

pre 2 godine

Jel ovo neko zezanje ili su ovi stvarno ludi???? Ko su ti ljudi??

HAOS, ČETNICI SE POTUKLI NA HUMANITARNOJ IZLOŽBI!
Hronika

HAOS, ČETNICI SE POTUKLI NA HUMANITARNOJ IZLOŽBI!

Na izložbi ’’Avenija mimova’’ izbila je tuča između pripadnika dve četničke grupe – Nju Ejdž Četnici i Eko Četnici a veći incident sprečilo je obezbeđenje ove manifestacije organizovane u okviru projekta ’’Novi Sad - Evropska prestonica kulture’’ uz pomoć Fondacije Novi Sad 2022.

09.09.2021

16:14

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija