• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

11.09.2021

10:01

Nema ničega časnijeg ni vrednijeg nego čuvati svoju zemlju: Snažna poruka predsednika Vučića na svečanoj promociji najmlađih oficira Vojske Srbije

printscreen RTS

Društvo

Nema ničega časnijeg ni vrednijeg nego čuvati svoju zemlju: Snažna poruka predsednika Vučića na svečanoj promociji najmlađih oficira Vojske Srbije

Podeli vest

Najmlađi oficiri Vojske Srbije promovisani su danas u svoje prve činove, na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine, u prisustvu predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Oglašavanjem fanfara i dočekom vrhovnog komandanta Vojske Srbije Vučića počela je svečanost promocije oficira.

 

 

- Teško je naći lepšu manifestaciju od ove kojoj kao predsednik države i vrhovni komandant možete da prisustvujete. I zato nisam pisao govor, neću da čitam, nadam se da ćete moći da zapamtite. Naša vojska je sada mnogo snažnija, imamo mnogo naprednije oružje i pravimo ga i kupujemo ga, ne jer želimo ratove već da odvratimo one kojima bi palo na pamet da napadnu našu zemlju. Imali smo problema sa regrutovanjem vojnika, ali Vojska Srbije je danas najpopularnija institucija u Srbiji - rekao je predsednik Vučić i najavio i povećanje plata u vojsci.


- Nema ničega časnijeg ni vrednijeg nego čuvati svoju zemlju - poručio je predsednik, koji je zahvalio roditeljima i porodicama oficira, za teške trenutke kroz koje su prolazili.

 

 

- Želim vam da imate visoke ciljeve da ne prihvatite učmalost i da uvek napravite bolje. Želim vam mnogo uspeha. Živela Vojska Srbije, živela Srbija - poručio je Vučić.

- Pred nama je mnogo izazova i verujem da ćemo uspeti da sačuvamo mir, ali Vojska Srbije je garant mira i stabilnosti. Snažna i jaka vojska je zbog vas, ljudi, jer bez vas, naša vojska ne bi postojala. Vi ste ti koji činite tu vojsku, snaga, srce i ljubav prema otadžbini - poručio je Vučić. 

Prethodno je rektor Univerziteta odbrane Goran Radovanović predao raport predsedniku Srbije.

- Naš univerzitet je bio i ostaće važna obrazovna ustanova jer stvara snažan sistem odbrane - rekao je Rektor Univerziteta odbrane Goran Radovanović u uvodnom govoru.

- Budite posvećeni realizaciji profesionalnih obaveza i budite spremni na samoodricanje. Ako ikad posustanete na tom putu, podignite se kad je najteže i kad ne odustajte - dodao je.

Ranije je predsednik Aleksandar Vučić dodelio je najuspešnijim kadetima pištolje sa posvetom.

 

 

To su potporučnici Kopnene vojske Milan Ašćerić, RV i PVO Petar Ilić, u rangu službi Stefan Živković i Medicinskig fakulteta VMA Tijana Stanojković.

U prve oficirske činove promovisano je ukupno 139 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Foto: Beta

 
 

Foto: printscreen RTS

 



Vojnu akademiju završava 121 kadet i kadetkinja 141. i 142. klase Vojne akademije, među kojima je sedam kadeta iz Oružanih snaga BiH, dok Medicinski fakultet VMA završava 18 mladića i devojaka 7. klase tog fakulteta.

Foto: Beta

 

 

Posle obraćanja predsednika Srbije, usledio je defile jedinica. Svečani stroj čini komandant svečanog stroja, pa iza ide zastavni vod, tri podešalona potporučnika i devet podešalona kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta. Upriličen je i nalet  mig-29, a potom i naleti jurišnog aviona "orao", zatim "supergaleba", "laste", helikoptera "erbas" i  "gama". Na kraju letački program se završio sa helikopterom Mi-35.


Posle naleta aviona i helikoptera, upriličena je muzička numera "Ovo je Srbija" koju izvodi ansambl "Stanislav Binički". Kraj ceremonije, kao i svake godine, označilo je "šareno nebo" - vojne šapke poletele su u vazduh ispred Skupštine Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
žare

pre 2 godine

Srbija je uvek imala vojsku za ponos ta tradicija se nastavlja.

Meg

pre 2 godine

Srbija ne treba da brine za svoju buducnost i svoju sigurnost.

Didi

pre 2 godine

Ponos Srbije. Zelim im svu srecu u profesionalnom radu.

Srdjan

pre 2 godine

Ovo je lepa vest za procitati uz jutarnju kaficu. Zivela Srbija!

Sara

pre 2 godine

Danas je cela Srbija ponosna, danas se salje najlepsa slika u svet. Svecana promocija oficira je ponos cele Srbije, njihovih porodica i svih gradjana. Zivela Srbija, zivela nasa vojska ??????

Ena

pre 2 godine

Jaka država ogleda se u tome koliko joj je vojska jaka. Živela Srbija!

Ceca

pre 2 godine

Velika čast je biti oficir ove zemlje. Čestitke od srca svim mladim oficirima!

Mima

pre 2 godine

Ovi mladi ljudi će časno služiti svome narodu. Čestitke od srca!

Ana

pre 2 godine

Predivno ih je bilo gledati tako lepe i divne ljude.

Duka

pre 2 godine

Bravo za ove junake, naše heroje, zaštitnike.

Tatjana

pre 2 godine

Srbija je danas ponosna jer imamo vojsku koja je snaznija nego ikada.

Tara

pre 2 godine

Mladi oficiri Vojske Srbije su danas pokazali jačinu i snagu naše zemlje kao osnov za stabilnost i očuvanje i mira. Njihov poziv je za svako poštovanje i uliva nam osećaj sigurnosti.Sve čestitke i puno uspeha u obavljanju časne dužnosti im želimo!

Danica

pre 2 godine

Puno uspeha u daljem radu i skolovanju mladim oficirima. Ponos naše Srbije

Zara

pre 2 godine

Srbiji je puno srce kada vidi ove mlade ljude, koji će braniti svoju otadžbinu, ponosni smo na njih!

Sofija

pre 2 godine

Divno je videti te mlade ljude! Ponosna je Srbija na svoju vojsku.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija