• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.09.2021

10:21

STIŽE POMOĆ ZA PENZIONERE! Evo kada 50 evra leže na račun!

Društvo

STIŽE POMOĆ ZA PENZIONERE! Evo kada 50 evra leže na račun!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da će svim penzionerima 22. septembra biti isplaćeno i 50 evra državne pomoći

Svi građani će dobiti u novembru još 30 evra državne pomoći i u decembru još 20 evra, rekao je Mali gostujući na Prvoj.

- Kao što smo obećali, sledeće srede, 22. septembra, svim penzionerima, kojih ima 1,7 miliona, isplatićemo i 50 evra kao deo trećeg paketa državne pomoći, kao vid podrške zbog situacije sa kovidom-19. Tako da će na račune dobiti 6.000 dinara - rekao je Mali.

Kazao je da će krajem septembra biti isplaćena i poslednja šesta rata pomoći (600 evra po autobusu u periodu od šest meseci).

Mali navodi da je ovogodišnja pomoć, treći paket pomoći privredi i građanima, vredna oko 260 miljardi dinara ili nešto više od dve milijarde evra.

Sa prethodna dva paketa pomoći, to je ukupno skoro osam milijardi evra, dodao je Mali.

Ministar finansija ističe da je sačuvana makroekonomska stabilnost zemlje, pošto je javni dug na nivou od 55,5 odsto BDP-a, kao i da će Srbija u 2021. imati rast BDP-a između 6,5 i sedam odsto, po čemu ćemo, zajedno sa rezultatima iz prošle godine, biti prva, druga ili treća zemlja u Evropi.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar finansija Siniša Mali



Mali je rekao da vlada još nije donela odluku na šta će biti utrošena sredstva koje je Međnarodni monetarni fond (MMF) dodelio Srbiji - 627,6 miliona Specijalnih prava vucenja (SDR), što je ekvivalentno iznosu od oko 890,22 miliona dolara ili 759,71 milion evra.

Kazao je da bi Srbija eventualno, ako bude povukla taj novac, mogla da iskoristi ta sredstva za vraćanje skupih dugova iz prošlosti.

Razmišljamo još šta ćemo i kako, rekao je Mali i podsetio da predstoji i Misija MMF-a u oktobru.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija