• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

16.09.2021

07:35

Građanima Srbije već je zabranjen ulazak u ove zemlje, a uskoro bi ta lista mogla da bude proširena: Pominje se samo jedan uslov

tanjug/MILOS MILIVOJEVIC

Društvo

Građanima Srbije već je zabranjen ulazak u ove zemlje, a uskoro bi ta lista mogla da bude proširena: Pominje se samo jedan uslov

Podeli vest

Treća doza vakcina protiv koronavirusa biće jedna od ključnih uslova za buduća putovanja naših građana u inostranstvo!

Mnoge zemlje, među kojima je i Grčka, ozbiljno razmatraju da uskoro ograniče ulazak u zemlju svima kojima je od vakcinacije sa dve doze prošlo 270 dana ili devet meseci. Kako prenose grčki mediji, svetske studije pokazuju da mnogima opada nivo zaštite od vakcina posle devet meseci. Zato će za buduća putovanja u inostranstvo biti neophodna treća doza.

Nova pravila

Hrvatska je među prvim zemljama koja je državljanima Srbije zabranila ulazak ako je od druge doze vakcine prošlo više od 270 dana. Tako da oni koji su se vakcinisali u januaru ili februaru ove godine već ne mogu da putuju ako nisu primili treću dozu.


Od juče građani Srbije više ne mogu da putuju u Bugarsku iako su vakcinisani ili imaju PCR test! Odluku je donela Vlada Bugarske zbog sve većeg broja zaraženih u našoj zemlji. Kako je saopšteno u Sofiji, državljani Srbije mogu da koriste Bugarsku jedino u tranzitu, i to bez zadržavanja, ako putuju dalje za Grčku ili Tursku.


I mnoge druge zemlje razmatraju ili totalnu zabranu ulaska za državljane Srbije ili pooštravanje kriterijuma. Nemačka našim građanima zabranjuje ulazak ako su vakcinisani kineskom "sinofarm" i ruskom "sputnjik V" vakcinom. U tu zemlju ne mogu da uđu ni oni koju su kao treću dozu posle kineske i ruske vakcine primili "fajzer" ili "astra zeneku".

Foto: Reuters

U Nemačku mogu da uđu samo građani Srbije koji su vakcinisani Fajzer ili Astra zeneka vakcinom

Uslovi se menjaju

Da se uslovi za ulazak u evropske zemlje često menjaju, potvrđuje i preporuka na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, koje savetuje građanima da se detaljno informišu pre nego što krenu na putovanje.
- Napominjemo da, i pored redovnog ažuriranja liste, u međuvremenu može doći do promena, te stoga savetujemo da za informacije o uslovima putovanja u određenu zemlju kontaktirate diplomatsko-konzularno predstavništvo te zemlje u Beogradu - kažu u ovom ministarstvu.

Nema srpskih turista
U Asocijaciji turističkih agencija "Juta" kažu da više nemaju zainteresovanih turista za letovanje u Bugarskoj.
- Za ovu destinaciju je prošla sezona, tako da se niko nije javio agencijama da bi letovao tamo - kratko je rekao Aleksandar Seničić, direktor "Jute".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija