• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

17.09.2021

10:30

Dramatična situacija u jednom delu Srbije, PONESTAJE KREVETA ZA SMEŠTAJ TEŠKIH PACIJENATA SA KORONOM

Rina

Društvo

Dramatična situacija u jednom delu Srbije, PONESTAJE KREVETA ZA SMEŠTAJ TEŠKIH PACIJENATA SA KORONOM

Podeli vest

Na kovid odeljenjima u Opštoj bolnici u Užicu trenutno je hospitalizovano 128 pacijenata, a 19 najtežih bolesnika priključeno je na respiratore.

U kovid bolnici u Krčagovu smešteno je 151 pacijenata, u Požegi 69 od kojih dva imaju tešku kliničku sliku, Priboju 32 od čega su tri pacijenta priključena na mehaničku ventilaciju , u Novoj Varoši 23, Bajinoj Bašti 19 i Prijepolju 21 od kojih takođe tri osobe imaju teži oblik korona virusa.


Preostalih mesta u Zdravstenim ustanovama Zlatiborskog okruga koji su oboleli od korona virusa je 68.

Tokom protekla 24 sata na teritoriji Zlatiborskog okruga obavljeno je 2264 pregleda, evidentirano je 72 prijema i 52 otpusta.


Povećan broj pregleda uslovio otvaranje novih kovid ambulanata.

Zbog velikih gužvi koje se beleže prethodnih dana u kovid ambulanti Doma zdravlja Užice, na inicijativu gradonačelnice i Gradskog štaba za vanredne situacije, u saradnji sa Zdravstvenim centrom Užice, obezbeđena su dva montažna kontejnera čime su prošireni kapaciteti za pregled pacijenata.

U montažnim kontejnerima instalirana je oprema i od danas su počeli pregledi novih pacijenata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija