• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

21.09.2021

20:22

VRAĆA NAM SE TOPLO VREME, TEMPERATURE DO 30 STEPENI! Objavljena detaljna prognoza!

Društvo

VRAĆA NAM SE TOPLO VREME, TEMPERATURE DO 30 STEPENI! Objavljena detaljna prognoza!

Podeli vest

Najnovija vremenska prognoza koju je objavila Weather2Umbrella donosi nam rast temperature u narednim danima

- Samo jedan dan deli nas od kalendarskog početka jeseni, a današnji i naredni dani proteći će u znaku pravih jesenjih. Jučerašnji dan doneo je Srbiji sa severozapada prodor hladnog fronta sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz osetniji pad temperatura. Oko podneva je hladni front "podelio" Srbiju, pa su tako maksimalne temperature na severu Srbije bile od 12 do 14°C, a na jugu i jugoistoku Srbije su istovremeno dostizale i 30°C. U Beogradu je oko podneva bilo jesenjih 14°C. Pred kraj dana došlo je do prestanka padavina i delimičnog razvedravanja - saopštava Weather2Umbrella.

Dalje piše da je iza nas bila hladna noć, dok se minimalna temperatura u mnogim predelima Srbije kretala jutros od 8 do 12°C.

- Inače, iako je vazdušni pritisak u Srbiji znatno iznad normale, dakle, dosta je visok, Srbija je pod uticajem snažnog visinskog ciklona, koji se nalazi iznad istočne Evrope sa centrom iznad Ukrajine i zapada Rusije. Ovaj ciklon prema Srbiji sa severa i severoistoka Evrope šalje preko centralne Evrope i Panonske nizije veoma hladnu vazdušnu masu. Dakle, ova veoma hladna vazdušna masa u sklopu severnog strujanja stiže do našeg područja i uslovljavaće do četvrtka prave jesenje temperature i temperature ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Napomenuti ciklon odgovoran je za veoma hladno vreme iznad severne, centralne i istočne Evrope, pa su tako maskimalne vrednosti opale u Rusiji i na području Moskve na oko 5°C, a u centralnoj Evropi na oko 10°C. U toku prethodne noći mraz je zabeležen širom severa Rusije i na severoistoku Evrope - piše Weather2Umbrella.

Vremenska prognoza za sredu, četvrtak i petak

U Srbiji će u sredu biti oblačno i veoma hladno. Tokom dana sa severoistoka će prema jugu premeštati kišna zona, a veoma hladno vreme biće praćeno i pojačanim severnim vetrom. Minimalna jutarnja temperatura biće od 8 do 12°C, u Beogradu do 11°C, a maksimalna dnevna od 13 do 17°C, u Beogradu do 15°C.

 

 

U četvrtak promenljivo oblačno i malo toplije, ali i dalje prohladno za ovo doba godine, a uslova za slabu kišu biće još u južnim i centralnim predelima Srbije. Jutarnja temperatura biće od 6 do 11°C, maksimalna dnevna od 16 do 20°C.

U petak će oslabiti ciklon sa istoka Evrope i prestaće njegovo dejstvo na vreme u Srbiji, dok se nad našim područjem očekuje značajniji porast vazdušnog pritiska, pa će doći do stabilizacije vremena, a ujedno će sa jugozapada uslediti priliv i znatno toplije vazdušne mase. Dakle, u petak sunčano, a nakon hladnog jutra i minimalne temperature od 5 do 10°C, maksimalna dnevna biće od 21 do 25°C, u Beogradu do 23°C.

Vremenska prognoza za vikend

- Za vikend se pod uticajem visokog vazdušnog pritiska očekuje sunčano i stabilno, a pod uticajem grebena sa jugozapada, koji će naročito biti izražen u višim slojevima atmosfere, očekuje se priliv još toplije vazdušne mase. Ipak, vikend bez oblaka usloviće tokom dana jako zagrevanje vazduha, a tokom noći značajnije izračivanje, pa će noći i jutra biti hladna, a dani veoma topli. Maksimalna temperatura u subotu biće od 24 do 28°C, a u nedelju od 25 do 29°C, ponegde lokalno i do 30°C. Drugi dan vikenda doneće u košavskom području i pojačan jugoistočni vetar, a širom Srbije i nešto više oblaka, uglavnom visokih i cirusnih, tako da se padavine ne očekuju. Uz već opsianu sinoptičku situaciju, toplo vreme i strujanje tople vazdušne mase sa jugozpada biće potpomognuto i zbog toga što će se iznad severozapadne Evrope i severa Atlantika nalaziti veoma snažan ciklon, a vrednost pritiska u njegvok centru opašće i na samo 950 mb, što će tokom delu Evrope donositi orkanske oluje - piše u vremenskoj prognozi Weather2Umbrella.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija