• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2021

09:48

MLADI NA UDARU KORONE Dr Bekić: Nevakcinisani između 18 i 30 godina najugroženiji

printscreen

Društvo

MLADI NA UDARU KORONE Dr Bekić: Nevakcinisani između 18 i 30 godina najugroženiji

Podeli vest

Direktor Doma zdravlja "Savski venac" Zoran Bekić kaže da je najviše novozaraženih koronavirusom u onim starosnim grupama koje nisu vakcinisane - mladi između 18 i 30 godina, kao i deca

- U avgustu smo imali četvoro do petoro dece za sedam dana, a sada u jednom danu od 12 do 15 dece koja su zaražena koronavirusom - ističe Bekić. 

Epidemijska situacija izuzetno je teška, a ispred kovid ambulanti su gužve. Sve više pacijenata je u bolnicama.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je, u poslednja 24 sata potvrđeno 7.190 novih slučajeva koronavirusa, među 23.903 testiranih uzoraka. Od posledica koronavirusa preminula je još 51 osoba. Na bolničkom lečenju nalazi se 6.519 pacijenata od kojih je 269 na respiratorima.

Zasedao je Krizni štab i za sada je odlučeno da nema novih mera. 

Premijerka Ana Brnabić nakon sednice Kriznog štaba izjavila je da je epidemijska situacija u Srbiji juče i danas nešto bolja iako su brojke i dalje tako velike da to ne izgleda tako. 

Ukazala je da je medicinski deo Kriznog štaba zahtevao da se uvedu restriktivnije mere, da smatra da bi te mere dovele do toga da se brže smanji broj zaraženih, ali bi dovele i do toga da stane imunizacija. 

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je za RTS da je situacija krajnje ozbiljna i da nisu džabe tražili restriktivnije mere na Kriznom štabu.

Napominje da su iz medicinskog dela Kriznog štaba predložili da 10 dana bude skraćeno radno vreme do 17 sati i zabrana javnog okupljanje preko pet ljudi, jer je "situacija krajnje ozbiljna".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija