• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.10.2021

08:58

Zahvaljujući vakcinaciji nemamo najtežu epidemijsku situaciju u bolnicama, DVA SU NAČINA ZA IZLAZ IZ OVE SITUACIJE

Tanjug/Dragan Kujundžić

Društvo

Zahvaljujući vakcinaciji nemamo najtežu epidemijsku situaciju u bolnicama, DVA SU NAČINA ZA IZLAZ IZ OVE SITUACIJE

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ovo nije najteža epidemijska situacija, bez obzira na to što je broj novozaraženih bio najveći 29. septembra

- Sa ovim brojevima, zahvaljujući vakcinaciji nemamo najtežu epidemijsku situaciju u bolnicama. Tada smo imali mnogo više hospitalizovanih - istakla je Brnabić, gostujući na RTS-u.

Ona je ukazala da mere ne mogu biti iste kada imate, i kada nemate vakcinu, zato što to, kako je dodala, praktično znači da u vakcinu ne verujete.

Navela je da će pandemija prestati na jedan od dva načina - ili kada postignemo kolektivni imunitet na način da se svi zarazimo ili na način da se svi vakcinišemo.

Na pitanje zašto na sednici Kriznog štaba nisu donete nove mere, rekla da je da bi u tom slučaju svi pricali o restriktivnijim merama, o tome da li kafići rade do 17 sati ili ne rade, a odmah kada bi popustili mere, ponovo bi se popeo broj novozaraženih i ponovo bi imali problem u bolnicama.

- Mi danas pričamo samo i isključivo o vakcinaciji, zato što je vakcinacija jedini spas. To jeste lek koji mi imamo, velika prednost u odnosu na to kako je bilo u prethodnim talasima - istakla je Brnabić.

Ona je najavila da će na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom ponovo početi emitovanje spotova o vakcinaciji, te podsetila da je Grad Beograd juče pokrenuo još jednu kampanju o vakcinaciji.

- O tim stvarima moramo da pričamo da bismo pokazali da vakcinacija zaista radi i da imamo dobre primere koje treba slediti - rekla je Brnabić.

Kada je reč o eventualnom uvođenju obavezne vakcinacije zdravstvenih radnika, Brnabić kaže da je gledala statistike i da ona može i želi da priča o tome šta je moguće u realnom životu, a ne o merama koje su "marketinške, samo da bi one lepo zvučale".

- Postoje u ovom trenutku tri vakcinacije zdravstvenih radnika - protiv hepatitisa, sezonskog gripa i MMR vakcina. Najviše od ovoga što smo dostigli u vakcinaciji jeste protiv hepatitisa, oko 50 odsto - navodi Brnabić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ja

pre 2 godine

I ovaj izdajnik mora da zavrsi u zatvoru, tolika nebriga prema svom narodu, mrznja prema svojim sugradjanima nije nikada vidjena ni u jednoj zemlji.

Marko

pre 2 godine

Tebi što voliš sebe,i potpisuješ se sa "ja" treba da dobiješ duplu dozu vakcine protiv Đilasa i da pobegneš u mišiju rupu zajedno sa tvojim gazda Djikijem!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija