• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

11.10.2021

12:48

U JEDNOJ SOBI PETORO MLADIH, GLEDAJU KAKO JEDNOG PO JEDNOG IZNOSE U CRNIM KESAMA! Vakcinišite se ili ćemo nestati!

Društvo

U JEDNOJ SOBI PETORO MLADIH, GLEDAJU KAKO JEDNOG PO JEDNOG IZNOSE U CRNIM KESAMA! Vakcinišite se ili ćemo nestati!

Podeli vest

Prošle nedelje u jednom danu umrli su muž i žena. Oboje nevakcinisani. Ona o ‘84. godište, on ‘76. Zamislite tu porodicu i tu decu koja su u jednoj noći ostala bez oba roditelja zato što se nisu vakcinisali, rekla je za beogradske medije direktorka kovid bolnice u Batajnici dr Tatjana Adžić Vukićević

Ona je opisala kakvo je stanje u ovoj bolnici, te koliko su teške kliničke slike nevakcinisah bolesnika.

- Ovaj talas je najsmrtonosniji, pored svih naših napora, opreme, više od 90 odsto intubiranih ne preživi - kaže načelnica bolnice prof. dr Tanja Adžić Vukičević.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ovaj talas je najsmrtonosniji

Pacijenti koji kiseonik primaju preko maski ili su na „haj flou“ mašinama uglavnom žmure. Jasno je i zašto, jer se u očima onih koji posmatraju vidi jasan i što je najgore, opravdan strah.

- U jednoj sobi je nedavno bilo petoro mladih pacijenata. Nisu bili intubirani i gledali su kako prvog od njih trpaju u kesu i odnose. I onda sledeći. Kroz nekoliko dana sledeći. Četvoro mladih, od 21, 26 godina, i naša laborantkinja iz Urgentnog centra koja je tu bila najstarija, imala je 44 godine. Svi su umrli - rekla je doktorka Adžić Vukičević za medije.

Koliko njih će uspeti da izađe iz intenzivne 

- Jako malo. U decembru, kada se kovid-bolnica otvorila, 70 odsto nije uspevalo da pobedi mašinu, respirator. Kada je naišao britanski soj virusa uspeh od odvajanja od respiratora je bio još manji, između 80 i 90 odsto je umiralo, a sada je smrtnost intubiranih više od 90 odsto - glasio je odgovor.

- Ljudi moraju da se vakcinišu, inače ćemo nestati - poručuje doktorka Ažić Vukičević, koja je na prvoj liniji fronta još od pojave prvog kovid-pozitivnog pacijenta u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
paradoks

pre 2 godine

Može li cenjena doktorka da objasni kako ćemo nestati od bolesti čija je smrtnost

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija