• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

14.10.2021

12:44

Nedopustivo je da se osobe vraćaju sa imunizacije iz neopravdanih razloga! ZNAM ČOVEKA KOJI JE U DVA MESECA PRIMIO ČETIRI VAKCINE I DOBRO JE!

printscreen

Društvo

Nedopustivo je da se osobe vraćaju sa imunizacije iz neopravdanih razloga! ZNAM ČOVEKA KOJI JE U DVA MESECA PRIMIO ČETIRI VAKCINE I DOBRO JE!

Podeli vest

Dr Milanko Šekler gostujući u emisiji "Uranak" na televiziji K1 rekao je da je za njega odluka da se „Moderni“ ne izda odobrenje za treću dozu besmislena, s obzirom na to da Američka agencija za hranu i lekove (FDA) dozvoljava mešanje vakcina u slučaju da ona koja je primljena nije dostupna kao dodatna ili buster

- U Argentini se već mesecima daju i Sputnik light kao buster, i kineske i Astra Zeneka. U mnogim zemljama se mešaju vakcine. Podaci pokazuju i da jedna doza Sputnika, njena prva komponenta Sputnik light, ima efikasnost veću od 70 odsto protiv delta soja, više nego dve doze „Fajzera“ – kaže dr Šekler dodaje - Stavovi nauke se nažalost ne poklapaju sa stavovima agencija za lekove, jer tu ima mnogo politike. Poznajem čoveka koji je primio dve doze ruske vakcine i dobio je posao u Kaliforniji. Pošto SAD ne priznaje rusku vakcinu, on je po odlasku u Ameriku morao da primi dve doze „Fajzera“. U dva meseca primio je četiri vakcine! Javio mi se i dobro je. Takođe, SZO je odobrila „Sinofarm“, a mnoge evropske zemlje ga ne priznaju.

Foto: Reuters

Poznajem čoveka koji je u dva meseca primio je četiri vakcine/ Dr Milanko Šekler

Dr Šekler kazao je i da je nedopustivo da se neke osobe i dan-danas vraćaju sa punktova za vakcinaciju iz razloga koji nisu opravdani.

- Zakazala je edukacija lekara na punktovima za vakcinaciju. Ljudi mi govore da ih i dalje vraćaju ako su imali alergiju na penicilin pre 20 godina, imaju alergiju na polen ambrozije ili zbog stenta koji im je ugrađen pre sedam godina. To je nedopustivo. Lekari moraju da uče celog života i da se informišu – kazao je Šekler.

On je izrazio nezadovoljstvo što kovid propusnice nisu uvedene u našoj zemlji.

- Sada je kasno, ali nije dobro što to nije urađeno. Kovid propusnice nisu ucena. Pa jel su Švajcarska i Francuska zemlje koje ucenjuju i ne poštuju ljudska prava? Kada smo mi postali pijemont ljudskih prava? Ako je tako, ja sam pozitivno iznenađen – kazao je u svom stilu dr Šekler u „Uranku“.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17