• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

20.10.2021

14:56

Posle kovid propusnica, OVO JE SLEDEĆA MERA KOJA ĆE SE UVESTI! VRAG JE ODNEO ŠALU, MNOGO JE OBOLELIH!

Društvo

Posle kovid propusnica, OVO JE SLEDEĆA MERA KOJA ĆE SE UVESTI! VRAG JE ODNEO ŠALU, MNOGO JE OBOLELIH!

Podeli vest

Uvođenje kovid propusnica za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru od 22 časa samo je prva mera u nizu koja će se odnositi na kovid propusnice

- Očekujemo procenu stručnjaka, ali svakako će prva sledeća mera biti potpuni prelazak na onlajn nastavu - kaže član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović.

On dodaje da nijedna zemlja u Evropi, ali i u svetu, nije uvela sve mere odjedanput:

- Svi su radili postepeno i tako postigli najbolji uspeh. Počinje se sa onim za šta se smatra da će morati da se sprovede i da će biti dobro sprovedeno, a iza toga sledi postepeno proširenje na sve. Moramo to da uradimo, jer je vrag odneo šalu. Mnogo je obolelih, mnogo umrlih, ovo moramo da presečemo.

VAKCINACIJA NIJE PRITISAK, VEĆ RACIONALNO REŠENJE! Evo kada bismo skinuli maske sa 80 odsto imunizovanih!

Tiodorović dodaje da je njegova jedina primedba što kovid propusnice nisu uvedene ranije i kaže da ih je medicinski deo Kriznog štaba predlagao pre tri meseca.

Upitan šta bi mogla biti sledeća mera, da li se razmatra situacija u školama, s obzirom da je priličan broj dece zaražen, Tiodorović kaže da će biti ukinute vanškolske aktivnosti, ali i odlazak u školu.

- Upravo se radi procena, tu odluku će najverovatnije već sutra doneti tim za implementaciju, u kome sede predstavnici Ministarstva prosvete i Instituta Batut. Kako sada stvari stoje, verovatno ćemo kompletno preći na onlajn. Tim će na osnovu direktnih podataka sa terena, iz škola, doneti predlog mera.

Na kraju epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da se nada da će se prelazak na onlajn nastavu dogoditi već u ponedeljak 25. oktobra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marina

pre 2 godine

Zasto uvode postepeno? Odmah uvesti zabranu okupljanja, svadbi, zabrana nocnih klubova, splavova, Kovid propusnice za sve unutrasnje prostore, trzne centre,ugostiteljske objekte i usluzne delatnosti. Skole odmah na online. Rad od kuce za sve gde je to moguce, jer je u gradskom prevozu ocajna guzva i da se to rastereti.

kiza

pre 2 godine

Zašto udarate po deci? Šta ste radili sve ovo vreme? Zašto niste zabranili okupljanja na sportskim dogadjajima, svadbama, krštenjima i ostalim velim skupovima? Najlakše je udarati po deci, a decu vam ne možemo oprostiti.

Realno

pre 2 godine

Vec ste ubili jedno dete u Krusevcu. Malo je?

Branko

pre 2 godine

Bravo.Zabranite obrazovanje .Sta ce nam pismena deca.

Kasandra

pre 2 godine

Ubijaju ljude po bolnicama garant, samo da bi opravdali ovaj fašizam. Dobrodošli u fašističku Srbiju. Mic po mic, Aušvic

Građanin Srbije

pre 2 godine

Ja sam još uvek u šoku zbog ove "genijalne" odluke za propusnice u trajanju od 3 sata. A onda pomislim, možda je naš krizni štab "naučno" utvrdio da je virus covid u stvari neaktivan preostalih 21 sat. Možda je to revolucionarno otkriće koje svet još ne zna, samo mi pametni Srbi znamo.

Danica

pre 2 godine

Uzmite dnevnike od pre 10 godina i prelistajte koliko je dece bilo odsutno sa nastave. Respiratorne infekcije i prehlade su normalna stvar. Deca idu već treću godino "kao bajagi u školu", osakatili smo ih za vršnjačka druženja i sve što je najlepše u toku školovanja. Svi da ustanemo u zaštitu dece!

U ovom trenutku izlazna strategija je vrlo jasna! EVO KOJE MERE ĆE BITI PREDLOŽENE NA SEDNICI KRIZNOG ŠTABA!
Društvo

U ovom trenutku izlazna strategija je vrlo jasna! EVO KOJE MERE ĆE BITI PREDLOŽENE NA SEDNICI KRIZNOG ŠTABA!

U ovom trenutku izlazna strategija je vrlo jasna. U roku od 10 do 15 dana vakcinisati 20 do 25 odsto onih koji nisu vakcinisani. Ako sada imamo 53 odsto vakcinisanih, onaj ostatak su nevakcinisani, a tu se održava virus. Ne samo što se soj održava nego dolazi do promena i do stvaranja novih mogućnosti za sojeve objasnio je epidemiolog i član kriznig štaba prof. dr Branislav Tiodorović.

04.10.2021

13:07

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17