• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

21.10.2021

09:26

NISAM ZADOVOLJAN, Krizni štab želi da sve što nije neophodno bude zatvoreno posle 17 sati!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Društvo

NISAM ZADOVOLJAN, Krizni štab želi da sve što nije neophodno bude zatvoreno posle 17 sati!

Podeli vest

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon govorio je u Jutru na TV Prva o poslednjoj odluci donetoj u sredu, uvođenju kovid-propusnica

Kon je pozdravio mere, ali i poručio: Nisam zadovoljan, ne zato što sam nezadovoljnik kao čovek, ve zato što mislim da ove mere neće biti dovoljne.

- Mi smo tražili da sve što nije neophodno bude zatvoreno posle 17 sati. I da nakon tog vremena bude zabranjeno javno okupljanje - rekao je Kon o stavu medicinskog dela Kriznog štaba.

- Pozdravljam i kao član štaba i epidemiolog propusnice. Primenjivaće se prvenstveno u noćnim klubovima. To je pre svega tehnička stvar.

On ističe da je insistirao da javno bude objavljeno ko krši mere.

- Bitno je da je urađena edukacija i priprema za sve inspekcije i komunalne policije koje će raditi na kontroli. Ono što je bitno je zaoštravanje kontrole, rekao je Kon. Istakao je da se insistiralo da to bude javno objavljivano ko krši - kaže Kon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiza

pre 2 godine

Bolje je i sve zatvoriti posle 17.00 časova nego da deca ne idu u školu

Gde je kraj i šta je cilj

pre 2 godine

Broj vakcinisanih raste a krizni štab zahteva nova zatvaranja?!? Pa, kakva je to logika? Zatvarali smo se kada niko nije bio vakcinisan i sada kada je trećina vakcinisana, opet zatvaranje? Zbog čega sam ja prošle nedelje primio treću dozu? Zbog čega sam izvadio onaj zeleni sertifikat? Da bih opet sedeo u kući? Ja razumem da je Kon stariji čovek i da on posle Slagalice ide u krevet ali ja želim da živim pre nego što počnem da idem u krevet posle Slagalice. Dve godine su već otišle niz vetar! DVE GODINE! Imamo vakcine pa ko voli nek' izvoli a ko hoće da rizikuje sa virusom - od volje mu, svako je odgovoran za svoj život. Posao državne medicine je da leči sve osiguranike koji zatraže medicinsku pomoć a ne da ograničavaju slobodu zdravih iz straha od bolesti čija je smrtnost manja od 1%. I vlast i taj krizni štab previđaju jednu jako bitnu stvar - poštovanje zakona ne zavisi od sile koja sprovodi te zakone nego od onih koji se tim zakonima svojevoljno povinuju.

Molio sam da me opozovu! Doktor Kon otkrio detalj sa sednice Kriznog štaba!
Društvo

Molio sam da me opozovu! Doktor Kon otkrio detalj sa sednice Kriznog štaba!

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Predrag Kon, izjavio je u "Uranku“ na televiziji K1 da je medicinski deo štaba na jučerašnjoj sednici insistirao da se javno objavi da su oni bili za uvođenje restriktivnijih mera. On je rekao i da ne zna zašto kovid propusnice nisu juče uvedene. Istakao je i da je lično sve uradio i da je molio da ga opozovu ako im smeta

06.10.2021

09:47

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17