• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

25.10.2021

17:32

Vraća nam se košava, a evo da li će biti snega! Objavljena dugoročna vremenska prognoza!

Društvo

Vraća nam se košava, a evo da li će biti snega! Objavljena dugoročna vremenska prognoza!

Podeli vest

Pred nama je topla i sunčana završnica oktobra! Neće biti baš 20 stepeni, kako je bilo najavljivano prošle nedelje, ali svakako toplo za ovo doba godine, pokazuje vremenska prognoza

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Nedeljko Todorović najavio da je pred nama period sa maksimalnim temperaturama do 18 stepeni Celzijusovih, piše Blic.

- Ove sedmice očekuje nas suvo vreme, nema nekog značajnog porasta temperature, one maksimalne bi bile od 13 do 17 stepeni Celzijusovih. Poslednjeg dana oktobra moglo bi da bude do 18 stepeni - navodi Todorović.

Prema njegovim rečima, to su temperature koje su primerene ovom dobu godine, ta prosečna maksimalna temepratura za kraj oktobra biće oko 15, 16 stepeni. Neće biti ni ekstremno toplog, a ni ekstemno hladnog vremena.

Opet počinje jače da duva

- Danas će da jača jugoistočni vetar, pogotovu u Južnom banatu, u podnevnim i večernjim satima dostizao bi brzinu od 80 kilometara na čas, a na područuju Beograda bi dostizao negde oko 40 do 50 kilometara na čas - objašnja meteorolog.

Foto: Tanjug

Košava do subote

Na pitanje koliko dugo košava može da duva u kontinuitetu, meterolog kaže:

- Košava duva kada je u istočnoj Evropi visok pritisak i kada je u Sredozemlju nizak pritisak. Koliko dana se održava takva situacija toliko će Košava i da duva. Što znači da košava može da duva i pola dana, može i dan ili tri. Nije ograničeno, može i pet i sedam. Može i 31 dan, koliko je duvalo pre nekih 40 godina. Ove sedmice duvaće danas i u utorak, četvrtak, petak i subotu - ističe Todorović.

Malo više snega nego prošle godine

Svetski meterolozi najavili su da je pred nama zima slična onoj od prošle godine, naš meterolog prognozira da će ove godine biti malo više snega nego prošle godine.

Foto: Rina

- Očekuje nas uobičajna zima - naše zime koje traju tri meseca tokom decembra, januara i februara i nisu sve vreme hladne. Karakteristika je smena toplih i hladnih perioda u trajanju od 7 do 10 dana. Pitanje je samo koliko će snega da bude, pošto su poslednje dve godine bile oskudne snegom. Milsim da će ove godine biti malo više snega nego prošle godine - kaže Todorović i naglašava da je teško tačno precizirati kakvo će vreme biti tokom zimskih meseci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija