• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.10.2021

22:07

Počinje kažnjavanje! Bez čega ne smete u kafiće i restorane?

printscreen

Društvo

Počinje kažnjavanje! Bez čega ne smete u kafiće i restorane?

Podeli vest

Kontrola kovid digitalnih sertifikata u ugostiteljskim objektima nakon 22 h počela je u subotu, a novčano kažnjavanje pravnih lica i građana počinje od večeras

Vlada u saopštenju pojašnjava da su kovid sertifikati u stvari digitalni zeleni sertifikati, koje svaki građanin dobije kada se ili vakciniše protiv korona virusa ili kada dobije rezultate kovid testa.

Digitalni zeleni sertifikat se može dobiti preko eUprave na mejl adresu, što je lakši način, a takođe se može izvaditi i u najbližoj poslovnici Pošte Srbije.

Da bi digitalni zeleni serifikat bio validan on mora da sadrži najmanje jedno od navedenog:

- Dokaz o primljenoj drugoj, odnosno trećoj dozi vakcine protiv kovida 19 kojim se potvrđuje da

- vakcinacija nije starija od 210 dana

- Negativan PCR test ne stariji od 72 sata

- Negativan antigenski test ne stariji od 48 sati

- Dokaz o preležanom kovidu u prethodnih 7 meseci, koji se potvrđuje pozitivnim PCR ili antigen testom

Pozitivan test na antitela (IgG), ne stariji od tri meseca, urađen u državnoj laboratoriji

Svaka od ovih stavki se već sada nalazi u zelenom sertifikatu svih građana i pri svakoj promeni (novoj dozi vakcine, testiranju ili oboljevanju od kovida) automatski se ispunjava novim podacima, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Dodaje se da digitalni zeleni sertifikat građani mogu imati na telefonu ili odštampan na papiru i on će se proveravati skeniranjem jedinstvenog QR koda koji svaki od njih poseduje.

Vlada Srbije upozorava građane da se sva testiranja i provere nivoa antitela trenutno mogu raditi isključivo u državnim laboratorijama, koje su ovlašćene za to, i da ne nasedaju na pozive o testiranju ispred noćnih klubova i restorana, s obzirom na to da ti "testovi" nisu validni i da neće biti priznati prilikom provere kovid sertifikata.

Cilj uvođenja kovid sertifikata isključivo je zaštita zdravlja svih stanovnika, a ne novčano kažnjavanje građana i stoga se Vlada Srbije nada da će se građani i privrednici ponašati odgovorno, navodi se u saopštenju.

Vlada podseća da se kovid sertifikati već dugo primenjuju širom sveta u ugostiteljskim objektima i da će ta mera, kao i ostale epidemiološke mere, biti ukinuta kada stepen vakcinacije stanovništva dostigne zadovoljavajući nivo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Velja

pre 2 godine

Ko je proverio da li imaju propusnice nadlezni? Opet smo ko jevreji pod nacistima? Nosicemo zute traka mi koji ne zelimo da se povinujemo?!

Spasko Njemanitz

pre 2 godine

ovo je napad i agresija izdajnicke zapadno placenicke vlade Srbije na gradjane i decu Srbije , sve se radi po uputstvima rimskjosolomonskog jezuitskog reda vatikana i malteskih vitezova , agresijom na decu i gradjane u Srbiji koordinira rothschildov agent izraelac Dr Kon a svi znamo da je vatikanski bankar izraelac Rothschild okupirao Kosovo i Crnu Goru a znamo i da je rothschildov solomonski monarhisticki Izrael prodavao oruzje nacistickoj hrvatskoj i teroristickoj bosni i postavio rimskosolomonskimonarhisticki imperijalni sistem na Balkanu . Izrael je sa rimsko hrvatskim nacistima katolicima slavio oluju i genocid nad Srbima . U srpskoj vladi i beogradskoj srpskoj eliti nisu Srbi nego infiltrirani strani placenici koji rade na porobljavanju i pljacki srbije i srpskog naroda . A Vatikan i jezuiti u Rimu , Londonu i Texasu programiraju svet da su Srbi i Rusi djavolja deca i da ih treba unistiti i istrebiti . Srpska vlada i elita nije srpska , svi imaju lazne diplome koje s dobili od stranih sponzorisanih agencija , u srpskoj vladi su neprijatelji srpskog naroda i sve odluke donesene sluze zapadnim okupatorima a na stetu srpskog naroda . Sve monarhije u svetu su rimskosolomonske robovlasnicke imperijalne genetski prioritetne agencije koje pljackaju zemlju i narod . U svetu vlada rimskosolomonska monarhisticka pedofilska diktatura , okupatorsku krunu na zastavu Srbije je postavila rimskosolomonska robovlasnicka oligarhijska nacisticka vojska NATO , rimskosolomonska kruna se nalazi i na nacistickoj sahovnici , a islamskom teroristickom bosnom vlada saudijska kruna , evropom vlada belgijska-austrougarska leopoldijansko-habsburska kruna , medjunarodni sud se nalazi holandskoj monarhiji , i dok gradjani ne smij daa izadju iz kuca da protestuju , u Srbiji lazne patriote na izborima namestaju lazne glasove Za Kraljevinu Serabiju bas kao rimskosolomonsku nacisticku Eudijsku Eurabiju .

argamedon

pre 2 godine

dok paraziti profitiraju , blejogradska politicka estrada , gole kurve paradiraju na elitnim televizijama a vi cete da kaznjavate narod i decu sto ne nose masku . Mislim da ce narod poceti davas kaznjava jednog po jednog i sve da vas razapne u knez mihajlovoj , nagutacete se virusa koje ce vam dostaviti eksperti a gradjani ce da vas kljukaju govnima a onda ce vam staviti maske da bolje progutate i da ne mozete da povratite .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija