• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

26.10.2021

10:38

STIŽE POMOĆ DRŽAVE! LEPE VESTI ZA NAJSTARIJE SUGRAĐANE, penzioneri od novembra do februara dobijaju 235 evra!

Društvo

STIŽE POMOĆ DRŽAVE! LEPE VESTI ZA NAJSTARIJE SUGRAĐANE, penzioneri od novembra do februara dobijaju 235 evra!

Podeli vest

* Svaki od ukupno 1,7 miliona penzionera u Srbiji će u naredna četiri meseca dobiti novčanu pomoć države i povišicu penzije


Svaki od ukupno 1,7 miliona penzionera u Srbiji  naredna četiri meseca dobiće bar 235 evra na ime državne pomoći i povišice! Već 1. novembra najstarijim sugrađanima leći će na račune 30 evra pomoći države, dok će u decembru dobiti još po 20 evra.

U januaru ih čeka povišica od šest odsto, koja će za prosečnu penziju od 29.300 dinara iznositi 1.750 dinara, što je oko 15 evra. Kada se na to doda i februarska pomoć od 20.000 dinara (170 evra), jasno je da će penzioneri u samo četiri meseca dobiti 235 evra pomoći.

Oni koji primaju i višu penziju od prosečne do kraja februara 2022. dobiće i više novca. U zavisnosti od visine penzije neko će u naredna četiri meseca, kad se sve sabere, dobiti 300 evra i više.

Penzije rastu

Država je već najstarijim sugrađanima ove godine isplatila 60 evra pomoći, a ostalo je da se isplati još 50. Pored toga, sada je već izvesno da će 1,7 miliona penzionera u januaru 2022. dobiti i povišicu od šest odsto, što je nedavno najavio i predsednik Aleksandar Vučić.

- Penzije rastu iz godine u godinu. Pre deset godina prosečna penzija nije bila ni 200 evra, a sada iznosi 250 evra. Uprkos teškim reformama, uspeli smo da od tada povećamo penzije za oko 25 odsto - rekao je Vučić i dodao da su samo u protekle četiri godine prosečne penzije u Srbiji porasle za oko 14 procenata.

Povećanje

Pre deset godina prosečna penzija nije bila ni 200 evra, a sada iznosi 250 evra

Aleksandar Vučić

Istovremeno, najstarijim sugrađanima kontinuirano isplaćujemo i novčanu pomoć, najmanje jednom godišnje. I tako godinu za godinom i nema razloga da tako ne nastavimo - istakao je on.

I ministar finansija Siniša Mali podsetio je da 1. novembra počinje isplata drugih 30 evra pomoći svim građanima koji su se prijavili za to.

- Penzioneri će prvog novembra dobiti 30 evra na račune, a ostali građani drugog i trećeg. Dodatnih 20 evra isplatićemo u decembru. Mi smo svako svoje obećanje ispunili u dan i u dinar - kaže ministar.

Stabilna država

Kako je naveo, kroz pakete pomoći država se pokazala da brine za svoje građane i kad je najteže.
- Pokazali smo da je Srbija jaka i stabilna država, da je tu za svoje građane i da svako obećanje ispunjava. Očekujem još bolje godine ispred nas, s obzirom na odlične rezultate koje smo postigli - istakao je Mali.

Pare na računu

Penzioneri će prvog novembra dobiti 30 evra na račune, a ostali građani drugog i trećeg

Siniša Mali

 

Ministar Mali je najavio da do kraja godine očekuje prosečnu zaradu u Srbiji između 618 i 620 evra.

- Naredne nedelje čeka nas usvajanje budžeta za sledeću godinu. Biće to bolji budžet, koji će omogućiti povećanje plata i penzija, veću minimalnu cenu rada za 9,4 odsto - rekao je Mali i dodao da će se cifra za povećanje znati za koji dan.

Prijave za 20 evra od 15. novembra

Kada su ostali punoletni građani u pitanju, oni će u novembru dobiti 30 evra pomoći, a prijava za dodatnih 20 evra, koji će se isplatiti u decembru, kreće 15. novembra i trajaće do kraja tog meseca.

- Oni koji su dobili 30+30 evra već su u bazi i ne moraju da se prijavljuju. Moraju da se prijavljuju samo oni koji su u međuvremenu dobili ličnu kartu, postali punoletni ili se nisu prijavili ranije - objasnio je Siniša Mali.

Računica

  • novembar 30 evra pomoći
  • decembar 20 evra pomoći
  • januar povišica 15 evra (za prosečnu penziju)
  • februar 170 evra pomoći (20.000 dinara)
  • ukupno 235 evra



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija