• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.10.2021

12:00

EVO ZAŠTO SE SVE VEĆI BROJ DECE ZARAŽAVA!

Društvo

EVO ZAŠTO SE SVE VEĆI BROJ DECE ZARAŽAVA!

Podeli vest

Načelnica intenzivne nege na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj Snežana Rsovac izjavila je da je šansa da se pojave teži slučajevi kod dece veća ukoliko je veći broj inficiranih u opštoj populaciji

Ona je za RTS rekla da je stanje dve bebe, koje se nalaze na respiratorima stabilno, ali da su vitalno ugražene, kao i da su se obe zarazile kod kuće, jedna u petom, a druga u desetom danu života.

Prema njenim rečima, sada je veći broj teških slučajeva kod dece u odnosu na pre godinu i po dana, a da je razlog u tome što su sojevi virusa infektivniji.

- Ranije je jedan zaraženi pacijent mogao da zarazi tri do četiri pacijenta, a sada jedan inficirani može da zarazi do devet drugih osoba - navela je Rsovac.

Ona smatra da bi deca trebalo da se vakcinišu, kako ona sa komorbiditetima, tako i zdrava.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija