• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. CRNOGORAC

27.10.2021

15:44

NARODNU STRANKU NAPUSTILA DVA ISTAKNUTA ČLANA! Kreće rasulo kod Jeremića, iz stranke otišli Borović i Kovačević

Društvo

NARODNU STRANKU NAPUSTILA DVA ISTAKNUTA ČLANA! Kreće rasulo kod Jeremića, iz stranke otišli Borović i Kovačević

Podeli vest

Narodnu stranku Vuka Jeremića za samo 24 sata napustila su dva istaknuta člana - advokat Borivoje Borović i preduzetnik Vladimir Kovačević, obojica članovi Predsedništva Jeremićeve partije

Prvo je juče pre podne objavljena vest da poznati advokat izlazi iz Narodne stranke (NS), navodno kako bi se 'u potpunosti posvetio svojoj advokatskoj karijeri', koja inače prilično uspešno traje još od 1985. godine!?! U međuvremenu se zvaničnim, i veoma šturim saopštenjem, oglasila Jeremićeva stranka, koja se svom bivšem članu zahvalila na dosadašnjem angažmanu.

"Advokat Borivoje Borović je podneo ostavku na mesto člana Predsedništva Narodne stranke. Narodna stranka se zahvaljuje gospodinu Boroviću na dosadašnjem angažovanju u radu Predsedništva i pomoći koju je pružao u aktivnostima stranke. Drago nam je što sa gospodinom Borovićem delimo spremnost za nastavak borbe za slobodu, demokratiju i ljudska prava u Srbiji. Narodna stranka želi gospodinu Boroviću uspeh u daljoj advokatskoj karijeri', stoji u saopštenju NS, dok se Borivoje Borović nije oglašavao povodom svoje ostavke do zaključenja ovog broja Informera. Samo nekoliko sati kasnije Jeremića je napustio i Vladimir Kovačević, takođe član Predsedništva i predsednik Odbora za privredu i preduzetništvo u NS. Za razliku od 'slučaja Borović", Narodna stranka nije izdala saopštenje ni zahvalnicu, ali je zato Kovačević otkrio zašto je odlučio da napusti Jeremića.

Neće sa Đilasom

Ovo je dokaz da nisu svi u Narodnoj stranci saglasni sa koalicijom sa Đilasom i njihovo nezadovoljstvo je sasvim opravdano

Dejan Vuk Stanković

- Razlog izlaska je što nisam uspeo da nametnem teme zbog kojih sam se angažovao u Narodnoj stranci, a to su privreda, finansije i ekonomija - rekao je Kovačević.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je razlog odlaska istaknutih članova NS više nego jasan - a to je Dragan Đilas!

- Ovo je dokaz da nisu svi u Narodnoj stranci saglasni sa pripremama za koaliciju sa Đilasovim SSP i njihovo nezadovoljstvo je sasvim opravdano, budući da će NS tako izgubiti svoj identitet. Ne samo što su pogazili odluku o bojkotu i preko noći bacili u vodu ono o čemu su pričali dve godine, već na izbore idu sa Đilasom. Pa da su Đilas i Jeremić mogli zajedno da funkcionišu, ostali bi u Demokratskoj stranci! Ta politička nedoslednost očigledno je neprihvatljiva jednom delu stranke. Sigurno je problem i to što su u Đilasovom SSP uglavnom oni koji nemaju nacionalnu samosvest, već priznaju i 'genocid' u Srebrenici i Kosovo, sve ono što je štetno po Srbiju - zaključuje Stanković.

Da li je otišao i Dača Ikodinović?!

Slavni vaterpolista Danilo Ikodinović takođe je napustio Vuka Jeremića, nezvanično saznaje Informer. Ikodinović je u martu predstavljen kao predsednik Odbora za sport NS, na stranačkim tribinama govorio je o obnovi sporta, dok je u medijima i na Tviteru pričao i pisao o aktuelnoj vlasti, napadao 'zeleni' deo opozicije, kao i nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Aleksandra Šapića, lidera SPAS-a.

- Ikodinović je odlučio da se povuče iz te priče jer je shvatio da njegove i stranačke ideje nisu iste i da je bio samo marketinški trik Vuka Jeremića. Čak je ugasio i nalog na Tviteru, gde je do juče bio veoma aktivan - kaže sagovornik Informera blizak bivšem vaterpolisti.

Danilo Ikodinović nije juče odgovarao na naše pozive.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 2 godine

Sad će da osnuju Populističku stranku Srbije... ako skupe 5000 potpisa ili koliko već treba za osnivanje kombi partije...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...
REMONT

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...

Na društvenim mrežama su se u proteklih nekoliko dana pojavile slike oštećenog vučnog lansera M903 sistema PVO "patriot", koji je iz Ukrajine prebačen u SAD radi popravke. Kako se navodi, lansirna platforma je na američki kontinent transportovana uz pomoć aviona An-124, koji je petog aprila poleteo iz poljskog grada Žešov i sleteo na aerodrom Harisburg u Pensilvaniji.

23.04.2024

10:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija