• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

28.10.2021

10:47

Milorad Stanivuković je rekorder! ČAK 65 DANA LEŽI U KOVID BOLNICI U KARABURMI! Sad ga puštaju, ali ne ide kući!

Društvo

Milorad Stanivuković je rekorder! ČAK 65 DANA LEŽI U KOVID BOLNICI U KARABURMI! Sad ga puštaju, ali ne ide kući!

Podeli vest

Milorad Stanivuković rekorder je kovid bolnice Karaburma jer čak 65 dana se u postelji bori s kovidom i onim što mu je učinio

Ima 72 godine i pre nego što ga je ova pošast spopala problema sa zdravljem nije imao.

- Do pre tri meseca sam igrao tenis. Zdrav i prav. A sad užas - kaže nam Milorad, koga smo upoznali u ovoj bolnici.

Navikavamo se da nam dnevno umire oko 50 osoba, za 20 dana to je 1.000 ljudi... SINOĆ SMO PRIMILI MLADOG ČOVEKA, U TOKU NOĆI JE VEĆ BIO NA RESPIRATORU!

Izvukao se. Prikačen je na običnu kiseoničku masku. Uspeo je da pobedi respirator.

Nevakcinisan je. A što - malo je duža priča, veli. Ne bi o tome. Kajanje je sad uzaludno. Sunca ni meseca nije video 65 dana i konačno mu je vreme da izlazi. Al' ne kući.

- Jesam li se izvukao, doktore - tim rečima dočeka dr Udovičića.

- Ma izvukao si se. Samo moraš na Kliniku za pulmologiju jer ti je virus toliko oštetio pluća ne možeš da živiš bez kiseonika. Oni će ti nastaviti proces lečenja do oporavka tvojih pluća, pa ćeš možda moći samostalno da dišeš, bez kiseoničke maske. Bio si u intenzivnoj, bio na respiratoru na "ful fejs" masci s maksimalnom podrškom, sada ti smanjujemo kiseonik. Pluća su ti se donekle oporavila, ali sada je stagnacija - objašnjava mu doktor.

- Nisu 100 posto - upita Milorad.

- Ma kakvi sto posto. Neće nikad. Ideš na pulmologiju da vide da li ćeš nastaviti i kući da živiš s kiseonikom. Najverovatnije će ti obezbediti koncentrator kiseonika i kući ćeš s njim. Nema potrebe da ležiš u bolnici, a potrebna su ti recimo 3-4 litra kiseonika. Zauzimaš krevet nekome, a nema nikakve terapije osim kiseonika. Do toaleta ćeš verovatno moći bez kiseonika. A postoji mogućnost da se kasnije, možda posle mesec, dva potpuno odvojiš i vratiš normalnom životu - priča dr Udovičić.

Čovek u neverici. Zaćuta.

- Milorade, sa 65 dana provedenih u postelji rekorder si ove bolnice - doktor Udovičić obznani.

- Jeee, rekorder - od muke Milorad podiže ruke u pesnicu i s osmehom nas isprati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 2 godine

Pa zasto se ne vakcinisu bar svi od pedesete godine. U cemu je problem, ko im je pomutio pamet. Ako bi kauboji ili zapadnjaci da truju narod ali tu su druge drzave kojima se moze verovati.

SVE JE VIŠE ZARAŽENE DECE! Nema zaštićenih od ovog virusa!
Društvo

SVE JE VIŠE ZARAŽENE DECE! Nema zaštićenih od ovog virusa!

Činjenica da od 6. oktobra do danas imamo gotovo kontinuiran broj obolelih u bolnicama, protivna je svim znanjima koja imamo o zaraznim bolestima, jer nikada pad nakon pika nije išao ovako sporo, rečeno je danas nakon sastanka Radnog tima za praćenje širenja virusa korona u Čačku

26.10.2021

14:10

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija