• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.11.2021

11:20

ANTIVAKSERI IMAJU SAMOUBILAČKE IDEJE! Delta soj je ubitačan, ako se ne vakcinišete velika je šansa da izgubite život!

printscreen Tanjug

Društvo

ANTIVAKSERI IMAJU SAMOUBILAČKE IDEJE! Delta soj je ubitačan, ako se ne vakcinišete velika je šansa da izgubite život!

Podeli vest

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek rekao je da smatra da osobe koje ne žele da se vakcinišu imaju "čudne ideje"

- Rekao bih da su to suicidalne, samoubilačke ideje, jer ako se ne vakcinišete velika je šansa da izgubite život - kazao je dr Đerlek na televiziji K1.

- Delta soj je ubitačan i liči na avione bombardere. Moramo razgovarati sa profesionalcima, sa sociolozima, psihijatrima, kulturolozima koji će razgovarati sa nevakcinisanima - dodao je.

On je kazao da je trenutno barem jednom dozom vakcine u Srbiji vakcinisano 55,3 odsto stanovnika i da će sednica Kriznog štaba, kako je najavljeno, biti održana do kraja ove nedelje.

- Na sednici će biti reči o situaciji u školama, o jesenjem raspustu, o kovid propusnicama. Ono što je evidentno je da kovid propusnice daju rezultate. Pravac razmišljanja i delovanja mora biti takav da imamo što efektivnije mere, a što manje posledica, a to znači da sve mere budu usklađene sa Ustavom i ljudskim pravima - rekao je Đerlek.

On je kazao i da nije istina da se na prijem u kovid ambulante čeka sedam sati.

- Mi imamo četiri kovid trijažna centra, ali svaki Dom zdravlja ima svoju kovid ambulantu. Čeka se dva do tri sata najviše, to su podaci koje imam. Prošle godine smo imali dve kovid bolnice, ove ih imamo tri.

Oslobodili smo KBC Zemun kovid režima rada, kako bi mogli da se zbrinjavaju drugi pacijenti - rekao je Đerlek.

On je prokomentarisao i to što pojedini građani koriste "Ivermektin", za šta kaže da je korišćenje lekova koji nisu registrovani krivično delo.

- Da je "Ivermektin" delotvoran u lečenju korone, naša Agencija za lekove bi ga registrovala. Disciplina nam nikada nije bila vrlina. Mi imamo ozbiljan zdravstveni sistem, i sve van protokola lečenja je nezakonito. Na snazi je trenutno 12. ili 13. protokol lečenja - zaključio je Đerlek.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sandra

pre 2 godine

Da li samo meni ovaj lik liči na Peru detlića? A i smešan je skoro kao Pera.

Darko

pre 2 godine

Meni nije nista jasno. Ja sam vakcinisan, tri puta. Ali ovo sto ovaj covek kaze je 100% protiv vakcine. Tvrdi da imamo veliku sansu da umremo od delta virusa. Ja sam sigurno nesto propustio. Smrtnost od korone je malo veca nego od gripe ako se secam. Kad pogledam na svetskom nivou smrtnost nije velika. Kada pogledam na smrtnost mladih i dece to je jedan na 40.000.000. Mozete me ispraviti ali ja ne vidim ovo kao veliku sansu za smrt. Ne ne kazem da ljudi ne umiru ali i kod nas i u svetu svi koji umru sa kovidom registruju se kao umrli od kovid. A sto se tice nas Srba mi smo prvaci sveta u tome, u nasim novinama prva vest Borisav Jovic (neka mu je laka zemlja) umro od korone. Covek rodjen 1928, umro u 93 godini zivota. Pa za ime drgagoga Boga ja cu se sad potpisati dobrovoljno da umrem u 93 godini zivota. Dajte malo i vi novinari, popustite, pisite nesto pozitivno. Postali smo kao groblje sa narikacama! Ako ovo ne zelite da objavite bar ste procitali pa pokusajte prihvatiti savet.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija