• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.11.2021

18:02

Uskoro besplatan internet i mobilna aplikacija za kupovinu karata u srpskim vozovima! /FOTO/

MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE

Društvo

Uskoro besplatan internet i mobilna aplikacija za kupovinu karata u srpskim vozovima! /FOTO/

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je danas potpisivanju Pisma o namerama između Telekoma Srbija a.d, Infrastrukture železnice Srbije a.d. i Srbija Voz a.d., sa ciljem unapređenja korisničkog iskustva putnika na srpskoj železnici

Buduća saradnja ovih preduzeća biće realizovana u okviru sledećih projekata:

- Projekat postavljanja baznih stanica na železničke stubove na trasama kojima se obavlja železnički saobraćaj, kao i obezbeđivanja Wi-Fi signala za pristup internetu na železničkim stanicama na teritoriji Republike Srbije, a u cilju obezbeđivanja mobilnog signala i interneta

- Projekat obezbeđivanja Wi-Fi signala za pristup internetu u vozilima Srbija Voza;

- Projekat razvoja mobilne aplikacije namenjene krajnjim korisnicima, za kupovinu karata za železnički prevoz putnika Srbija Voza.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović istakao je da je modernizacija srpskih železnica jedan od glavnih prioriteta u radu Vlade Srbije i resornog ministarstva, i da srpskoj železnici mora da se vrati poverenje putnika.

Foto: MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE

- Decenije zapostavljanja železnice su gotove. Najveći investicioni talas u razvoj srpske železnice je na svom vrhuncu. Vlada želi da omogućimo građanima najbolju i najsavremeniju uslugu. Naš zadatak je da vratimo građane, da vratimo putnike u naše vozove, da svest ljudi promenimo i da shvate koliko je to kvalitetan i pouzdan način putovanja i transporta. Korisničko iskustvo mora da bude vrhunsko i u skladu sa evropskim standardima, tako da ćemo uskoro da imamo i aplikaciju za kupovinu karata, kao i besplatan pristup internetu u vozovima Srbija Voza. Naši građani zaslužuju da imaju uslugu kao u Srednjoj Evropi, a uskoro kao u Zapadnoj Evropi. Dosta je bilo stagnacije - naveo je ministar Momirović.

Pismo o namerama su potpisali generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan i generalni direktor Srbija Voza, Jugoslav Jović. Generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić je istakao:

- Jedno od strateških opredeljenja Telekoma Srbija je da bude nosilac digitalizacije čitavog našeg društva i privrede. Dokument koji smo danas potpisali je jedan korak ka ostvarenju tog cilja.
Kao rezultat naše saradnje sa partnerima iz Infrastruktura železnice Srbije i Srbija Voza putnici će u novim vozovima moći da uživaju u besplatnom WiFi internetu, koji će njihovo putovanje učiniti udobnijim.

Foto: MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE

Takođe, razvijamo i aplikaciju za mobilne uređaje putem koje će putnici moći jednostavno i brzo da kupe kartu za putovanje vozom.

- Na kraju, želim da iskoristim priliku da čestitam ministru, gospodinu Tomislavu Momiroviću, što će naši građani moći od proleća da putuju ovim prelepim, najmodernijim vozovima i da mu obećam da će Telekom Srbija za najbrže vozove obezbediti i najbrži internet - rekao je Lučić.

Generalni direktor Srbija Voza, Jugoslav Jović zahvalio se Telekomu Srbija na dosadašnjoj saradnji i najavio da od nastavka saradnje očekuje nov nivo usluge za putnike u srpskim vozovima.

- Ovom saradnjom želimo da postignemo besprekornu vezu u vozovima i zajednički da razvijemo aplikaciju za prodaju karata. Nova nadgradnja usluga će omogućiti da se karte kupe od kuće ili u pokretu i građani će imati priliku da kupuju karte kao i građani širom Evrope i sveta - kaže Jović.  




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija