• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C.

13.11.2021

11:05

DOK JE TATA BIO U KOMI, NA RESPIRATORU, ONI SU URADILI STRAŠNU STVAR! Oglasila se ćerka Jovana Marića o slučaju "stan"

Društvo

DOK JE TATA BIO U KOMI, NA RESPIRATORU, ONI SU URADILI STRAŠNU STVAR! Oglasila se ćerka Jovana Marića o slučaju "stan"

Podeli vest

Poznati psihijatar Jovan Marić (80) neće biti izbačen iz stana u kojem živi, a koji je poklonio sinu Mateji (20), samo ako njegovo dete ne bude insistiralo na tome, kaže za Informer izvršitelj Mladen Pecelj, koji radi na ovom slučaju.

U suprotnom, ovaj jako bolestan stručnjak, koji je jedva preživeo koronavirus i sada najverovatnije ima rak prostate, do kraja meseca biće na ulici.


Pecelj naglašava da su njegove ruke vezane i da, u situaciji kada poverilac insistira da se izvede izvršenje na osnovu sudske presude, on to po zakonu mora što pre da sprovede. Ni to što je faktički zima i što je Marić jako lošeg zdravstvenog stanja nisu razlozi zbog kojih mu se može produžiti boravak u sopstvenom stanu makar do proleća.


Čak ni činjenica da Marić tuži sina za očiglednu neblagodarnost poklonoprimca, jer nije video oca sedam godina, a želi da ga bolesnog izbaci iz stana, ne odlaže izvršenje, pa će poznati psihijatar, po svemu sudeći, za nekoliko nedelja ostati bez jedinog krova nad glavom.

Foto: Novak Đurović

Jovan Marić iza sebe ima 3 braka i troje dece


- Kada je u pitanju pravosnažna presuda između dva fizička lica, tu nema mnogo mudrosti. Moj posao je da što pre sprovedem u delo ono što je sud presudio. Prema zakonu koji ja moram da sprovodim, ni bolest, ni godišnje doba, ni bilo koje drugo suđenje ne odlažu moje izvršenje. Postoje situacije kada izvršitelj može da odloži izvršenje, ali se to uglavnom dešava kada neka firma tuži fizičko lice i onda se nosite logikom da firmi taj stan nije neophodan, dok drugoj strani jeste. U situacijama kada su dva fizička lica u pitanju ne možete da donosite nikakve odluke o odlaganju jer možda stan hitno treba poveriocu i vi biste ga time oštetili - objasnio je Pecelj za naš list.


On napominje da u ovakvoj situaciji samo poverilac može da spreči izvršenje, te da sudbina Jovana Marića isključivo zavisi od sina Mateje.


- Ako se on složi sa molbom dužnika da se izvršenje odloži, ni ja ni bilo ko od mojih kolega tome nikada nećemo stati na put. Strana koja je dobila sudsku presudu ima pravo da dopusti drugoj strani da živi u stanu i godinama, ima prava i da ga pokloni. U suprotnom, mora se poštovati odluka suda, kao i Zakon o izvršenju i obezbeđenju, koji i više nego jasno propisuje sve ovo što sam vam prethodno naveo. I mi izvršitelji smo ljudi, i meni kao čoveku bude teško kada moram nekoga da izbacim na ulicu, pogotovo kada je u pitanju starije i bolesno lice - iskren je Pecelj.
 

Ćerka Joana: Podmitili sudije dok je tata bio na respiratoru

Marićeva ćerka iz drugog braka Joana kaže za naš list da sporni stan nije ni mogao da bude poklonjen Mateji jer su u tom trenutku njeni roditelji bili u braku i sporna nekretnina je pripadala i mami i tati.


- Kada se Mateja rodio, moji otac i majka su bili u braku. Kada je stan kupljen, oni su takođe bili u braku, i samim tim je ta nekretnina zajedničko vlasništvo, koje tata nije ni mogao nikome da poklanja. Njega je Danijela nagovorila da prepiše taj stan njihovom sinu, ali on nije smeo da prepisuje nešto što nije njegovo. Samim tim ceo taj ugovor je ništavan. Osnovni sud je to shvatio i presudio u tatinu korist, oni su se žalili i tada se dogodilo nešto neverovatno. Tata je bio na respiratoru u komi, a Viši sud i Apelacija su za samo 20 dana preinačili tu odluku. Još se promenio i sudija. Mislim da ih je neko podmitio - rekla je rezignirana Joana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Moler

pre 2 godine

Marić i njegova treća supruga su previše inteligentne osobe da bi za sina pravili ugovor o poklonu stana koji ne pripada Mariću u celosti. Samo pričama, bez uvida u dokumenta, nepotrebno se zamajava javnost Marićevim privatnim problemima za koje je u velikoj meri sam odgovoran.

Vns

pre 2 godine

Koga intersuje ovaj deka....dok je šeteo avoju studentkinju i hvalio se kakav je šmeker...nije se skidaoa sa tv-a....a sada su ga svi šutnuli pa kuka kao neka bakica....dno

SPAVAĆU NA STEPENIŠTU, ODAKLE MI PARE?! Drama oko stana Jovana Marića postaje SVE VEĆA
Društvo

SPAVAĆU NA STEPENIŠTU, ODAKLE MI PARE?! Drama oko stana Jovana Marića postaje SVE VEĆA

Jednostavno neću da izađem iz stana u kom živim 20 godina. Ja sam ga kupio. Izaći ću u hodnik ako me izvršitelji izguraju. Spavaću na stepeništu jer nemam para da plaćam drugi stan. Odakle mi pare? Živim od penzije. Nema šanse da imam drugi stan - kaže očajni psihijatar Jovan Marić, koga rođeni sin Mateja (20) hoće da istera iz stana koji mu je poklonio kada je ovaj imao samo sedam meseci!

12.11.2021

07:55

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija