• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Jovanović Kulaš

19.11.2021

11:07

NEVEROVATNA PRIČA JEDNE OD NAJPOZNATIJIH RUSKINJA! Lečila se po celom svetu, pa prohodala u Pribojskoj banji /VIDEO/

Informer

Društvo

NEVEROVATNA PRIČA JEDNE OD NAJPOZNATIJIH RUSKINJA! Lečila se po celom svetu, pa prohodala u Pribojskoj banji /VIDEO/

Podeli vest

Ruska milionerka Valentina Mihailovna Nesvatova (86), koja je zbog višestrukih preloma nogu završila u invalidskim kolicima, prohodala je nakon samo nekoliko tretmana lekovitom vodom u Pribojskoj banji! Jedna od najuspešnijih žena u Ruskoj Federaciji u ekskluzivnom intervjuu za naš portal Informer.rs kaže da se godinama bezuspešno lečila u najeminentnijim klinikama širom sveta, ali da bi sigurno i dalje bila nepokretna da nije spas potražila u poznatoj banji na jugozapadu Srbije

Nesvatova je pre nekoliko godina pala i slomila nogu na više mesta, da bi zatim polomila i drugu nogu. Prema njenim rečima, tada joj je u Rusiji "loše urađena operacija", posle čega više nije mogla samostalno da se kreće.

Vlasnica brojnih privatnih klinika za estetsku hirurgiju i stomatoloških ordinacija u Moskvi i Sankt Peterburgu imala je pristup najboljim svetskim lekarima, ali niko od njih nije uspeo da joj pomogne. Na kraju je, po savetu bliskog prijatelja Gorana Despića, vlasnika hotela "Terme 36,6" u Priboju, došla u našu banju i posle samo nekoliko tretmana osetila neverovatno poboljšanje.

Foto: Informer

Pribojska Banja

- Goranova firma je gradila moje klinike širom Moskve i Sankt Peterburga, kasnije smo sarađivali i u Crnoj Gori, prvi put smo stupili u kontakt zahvaljujući građevinskim projektima pre 15 godina, tada je počelo naše poslovno, ali i privatno druženje. Sada slobodno mogu reći da smo prijatelji već 15 godina - kaže Valentina na početku svoje ispovesti za Informer.

- Kada su počeli moji problemi sa nogama, a nisam mogla da nađem lek, Goran mi je predložio da dođem u Pribojsku Banju. Kao svaki normalan čovek, bila sam veoma skeptična jer sam pre toga lečila širom sveta, ali bezuspešno - priča gospođa Nesvatova.

Foto: Informer

Valentina Mihailovna Nesvatova

- Moje nevolje su krenule kada sam pala i slomila nogu na više mesta, hitno mi je urađena operacija i ugrađene su mi metalne šipke. Nakon toga sam otišla na rehabilitaciju u Izrael. Posle godinu dana, slomila sam drugu nogu, nakon operacije u Rusiji koja nije dobro izvedena, usledila je operacija u Južnoj Koreji, na klinici koju smatraju jednom od boljih na svetu - kaže Valentina i dodaje je da je u tom "vrlo ružnom periodu od četiri godine uspela da polomi i ruku". 

U međuvremenu je došla u Pribojsku banju, i prosto je ostala u neverici koliko je voda iz banje lekovita i delotvorno deluje na njenu bolest.

- Došla sam u invalidskim kolicima i već nakon trećeg tretmana u banji, ustala sam uz pomoć štapa. Malo po malo, opet sam mogla samostalno da hodam, a od tada dolazim dva puta godišnje. Mogu slobodno reći da sam veliki zaljubljenik u Pribojsku Banju, Zlatibor i  celu Srbiju čija priroda ostavlja bez daha - oduševljeno priča Valentina Mihailovna.

Foto: Informer

Lekovita voda

Nemoguće je neprimiteti da gospođa Valentina bez obzira na pozne godine sjajno izgleda, da je puna energije, a kroz razgovor je više puta istakla "da nije posustala ni u najtežim životnim trenucima i  da je duboko verovala da će opet stati na svoje noge".

U znak zahvalnosti ova neverovatna Ruskinja je donirala dvadeset hiljada evra manastiru sv. Nikole u Pribojskoj Banji da urade ikonostas, i dodaje da je to najmanje što je mogla da učini nakon "svete vode koja je doprinela njenom boljitku".

Valentina svedoči da je ova voda prosto preporodila, jer osim bolesti sa nogama, imala je i dermatoloških problema ali cistu koju je trebala da operiše.

- Kada sam posle 15 dana provedenih u Pribojskoj Banji otišla u Izrael na operaciju, rekli su mi da cista ne postoji. Mene više niko može uveriti da voda nema "čarobno" dejstvo jer mi je bezbroj puta pomogla - ističe Valentina, prisećajući se još jednog događaja kada se u avionu otrovala hranom, a oporavila se pijući vodi iz Pribojske banje.

Gospođa Nesvatova kaže da je do dolaska u Srbiju smatrala da su Karlove Vari najlepše mesto na svetu, ali kada je videla Zlatibor i osetila "vanzemaljsko" dejstvo vode iz Pribojske Banje, za nju su Karlove Vari postale prošlost.

Saznali smo da je Valentina nekoliko puta proglašavana za najuspešniju ženu u biznisu, a kao vlasnica brojnih stomatoloških, lekarskih i klinika za rekonstruktivnu hirurgiju, često krasi naslovne strane brojnih ruskih časopisa. 

Foto: Informer

Valentina poznata u Rusiji

 

 

 

 

Despić: Vučić je preporodio Srbiju

Vlasnik kompanije "Terme 36.6" i novootvorenog hotela u Priboju Goran Despić otkrio nam je da je sav novac koji je zaradio u Rusiji odlučio da uloži u svoju zemlju i rodni grad, jer je u Srbiji osetio da se dešava ekonomska, privredna i infrastrukturna "revolucija".

Despić je istako da je to rezultat rada sadašnje vlasti i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i naglašava da to kaže potpuno objektivno, jer ni on ni članovi njegove porodice nikada nisu bili članovi nijedne stranke.

- U Srbiji se dešava revolucija. Nikada nisam ni zamišljao da će se u našoj zemlji graditi ovoliko autoputeva, fabrika. Nisam član nijedne stranke, čak sam odbio sve državne subvencije koje mi je država ponudila, ali je neosporna činjenica da napredujemo neverovatnom brzinom - rekao je Despić i otkrio nam je jednu anegdotu prilokom susreta sa predsednikom Vučićem.

Foto: printscreen

Despić i Vučić

- Bio je to jedan topli srdačni prijem, bez kamera i novinara, kada me je predsednik pitao šta može država da učini za mene jer sam odbio svaki vid pomoći, ja sam rekao ako je moguće da se uradi put, on je istog trenutka uzeo telefon i pozvao Drobnjaka i rekao da želi da se odmah krene sa radovima. S druge strane su pokušali da mu objasne da mora prvo da se projektuje, ali je predsednik bio neumoljiv, kratko je rekao "projektujte paralelno s izradom puta". I tako je bilo, radovi su umesto 1. novembra počeli 1. juna, što je za mene bilo fascinantno. Uvek se kasni, uvek se odugovlači, a Vučić je u tom trenutku postupio ne kao predsednik, već kao odličan privrednik sa jasnom vizijom. Meni je tada bilo kristalno jasno da činim pravu stvar i više svoj povratak i ulaganje u Priboj nisam doveo ni jednog trenutka u pitanje - zaključuje Despić i dodaje "da je dužnost svakog čoveka da uradi nešto za državu, a ne samo da traži od nje".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 2 godine

Gledao sam na tv emisiju o ovom čoveku i mogu da kažem svaka mu čast sta je sve uradio i kako vodi posao,Čovek ne može da se ne oseća lepo kad tako nesto vidi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija