• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.11.2021

12:37

UVODE SE KOVID PROPUSNICE I ZA DRUGE OBJEKTE? Krizni štab zaseda sledeće nedelje, ovo je glavna tema

Tanjug

Društvo

UVODE SE KOVID PROPUSNICE I ZA DRUGE OBJEKTE? Krizni štab zaseda sledeće nedelje, ovo je glavna tema

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će sledeće sedmice biti održana sednica Kriznog šaba na kojoj će, između ostalog, biti razmatrano eventualno uvođenje kovid propusnica i u drugim objektima.

Brnabić je kazala da je ta opcija uvek na stolu, ali da je bilo primarno da se kovid propusnice uvedu tako da se smanji bilo kakva mogućnost zloupotrebe.

"Učili smi od drugih zemalja i članica EU, gledamo kako da nešto ima efekat a ne bude marketinška mera koju će svi da pozdrave, a da u praksi ne znači mnogo", rekla je Brnabić na panelu "Imunizacija mladih", koji je održan na Fakultetu organizacionih nauka.

Premijerka je kazala da medicinski deo Kriznog štaba i dalje zagovara da se kovid propusnice uvedu 24 sata u svim zatvorenim prostorima, osim u prodavnicama, ali da je važno kako sprovesti kontrolu poštovanja te mere.

Foto: Pixabay

Kovid propusnice



"Mnogo je važnije da ljudi vide da se sprovodi kontrola tamo gde su uvedene propusnice nego da se uvedu svugde, a da nema kontrole. To je izuzetno teško sprovesti. Hteli smo da damo jasnu poruku da će širiti obim kovid propusnica, ali i da tako da to može da se sprovede i da se sankcionišu oni koji krše tu meru", rekla je Brmabić.

"To je razlog zašto idemo u postepeno uvođenje, ali to je uvek na stolu. Najvažnije da zaštitimo živote i zdravlje i zdravstveni sistem, ali i ekonomiju jer je ova pandemija izuzetno skupa", naglasila je Brnabić.

Istakla je da je važno da se vodi računa i o mentalnom zdravlju nacije, posebno mladih, kojima je, kako je istakla, pandemija virusa korona mnogo uzela.

Ocenila je da je epidemijska situacija u Srbiji svakim danom sve bolja, ali da ne znači da će tako ostati, naročiti, ako se, kako je istakla, ne poveća obuhvat vakcinacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleks

pre 2 godine

Tako izgleda uvod u fašizam, mic po mic, Aušvic. Samo su gasne komore zamenjene iglom. U Americi traže da se Fajzerova dokumentacija zaključa na 55 godina. Borili smo se protiv Turaka, protiv Hitlera, izborićemo se i protiv ovog zla. Živela Srbija!

Hanibal

pre 2 godine

Pa kako cemo da glasamo ako nemamo kovid propusnice?

Raka

pre 2 godine

Covid pasos je besmislen dokumet. Sluzi da natera da se vakcinisu ljudi. Opet prisila. To ne pali. A vakcinisani orenoae zarazu, kovid pasos ih okuplja na jedno mesto da prenos bude potpun.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17