• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.11.2021

15:08

Lončar: Do sredine decembra nema izlaska bolnica iz kovid režima

Tanjug/Tara Radovanović

Društvo

Lončar: Do sredine decembra nema izlaska bolnica iz kovid režima

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da nema uslova da zdravstvene ustanove izađu iz kovid režima i da se to ne može očekivati do sredine decembra.

Lončar je naglasio da, bez obzira na pad broja zaraženih, ne sme biti opuštanja i ponovio da je vakcinacija jedini način za izlazak iz pandemije.

''Ako bi sada prestali sa prijemom pacijenata u KBC ''Dragiša Mišović'' i Gradskoj bolnici, sa trenutnim brojem hospitalizovanih, te ustanove ne bi mogle da izađu iz kovid sistema'', rekao je Lončar novinarima nakon obilaska KBC ''Zemun'' koji je dobio novu angio salu i najsavremeniji multislajsni skener.

Ministar je kazao nema mesta opuštanju i da to pokazuju brojevi zaraženih u evropskim zemljama ističući da je za sada vakcina jedini način da se poboljša epidemijska situacija.

Dodao je da pojedine zemlje uvode obaveznu vakcinaciju kako bi sprečile da se njihov zdravstveni sistem raspadne i da imaju hiljade preminulih.

''Mere se donose samo iz jednog razloga, da ljudi ne obolevaju i ne umiru i da se zdravstveni sistem ne raspadne'', rekao je Lončar.

Naglasio je da Srbija treba da iskoristi trenutnu situaciju da se poveća obim vakcinacije kako nevakcinisanih tako i onih koji nisu primili buster dozu.

''Malo znači ako ste se vakcinisali pre više od šest meseci sa dve doze, to su pokazali i primeri iz drugih zemalja. Ko je zakasnio sa buster dozom, takođe se razbolelo. Vakcina je jedini lek, to je ono što znamo i što treba da iskoristimo'', naveo je Lončar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija