• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.11.2021

12:32

Marija, nemojte Vi sa mnom da se raspravljate, ne upadajte mi u reč! ŽUSTRA RASPRAVA NA TV PRVA! Video

printscreen

Društvo

Marija, nemojte Vi sa mnom da se raspravljate, ne upadajte mi u reč! ŽUSTRA RASPRAVA NA TV PRVA! Video

Podeli vest

U Jutarnjem programu TV Prva gostovali su doktor Predrag Kon i doktor Milanko Šekler koji su govorili o novom soju koronavirusa - omikronu

 

Doktor Šekler je reagovao na konstatacije da je novi soj korone omikron "Frankejštajn", "super-mutant" i da ima brojne mutacije, što dovodi do toga da je vrlo lako prenosiv. 

- Doktore, recite nam kakav je to super-mutant, da li je tačno da ima više od 50 veoma opasnih mutacija, 32 samo na spajk proteinu? - upitala je voditeljka Marija Savić Stamenić. 

- Kako to super zvuči kad se to tako kaže... - rekao je Šekler na šta se nadovezala voditeljka: 

- Ne zvuči super, zvuči grozno. 

- To što vi kažete zvuči grozno, ali to nije činjenica. To Feankejštajn, super-mutant, za mene je to krajnje neprofesionalno. Ako SZO koja se bavi klasifikacijom virusom korona kaže da nema dovoljno podataka, da ima mnogo mutacija ali da mi ne možemo da znamo kako će one da utiču na ponašanje virusa. Zašto to niko ne prenese?! SZO upozorava da su potrebne nedelje da se vide osobine ovog virusa. Ovaj virus je u Južnoafričkoj republici otkriven početkom novembra, Nacionalno telo za prenosive bolesti Južnoafričke republike je reklo da nema informacija o povećanoj smrtnosti, nema informacija da su promenjene kliničke slike, ima podataka da ima dosta asimptomatskih slučaja. Što to neko nije preneo? 

Foto: printscreen

- Ali i ovo su naučnici, citirala sam vam na početku - rekla je voditeljka.

- Ma nisu, koji naučnici - uzviknuo je Šekler.

- Jesu, citirala sam čoveka na početku. Radi na Harvard školi javnog zdravlja u Bostonu - rekla je Marija Savić Stamenić. 

- Marija, nemojte Vi sa mnom da se raspravljate. Meni je najlakše bilo da potvrdim ono što ste Vi rekli! Pa šta ako ima 32 mutacije, to je moje pitanje! Pa šta?! Bila je alfa, beta... Sačekaj,te, nemojte Vi meni da upadate u reč! Hoćete da me pustite da kažem? Bila je alfa, bila je beta, gama, delta, mu varijanta, bazilski soj... Hoćete da vas podsećam koliko slova je prošlo za ovaj 21 mesec i svaki put kada se pojavi novo slovo, ista stvar - kreće drama! Stvarno nema potrebe za tim, sačekajte da se obave ispitivanja. U ovom trenutku ne postoji nobelovac, genije, super pametan čovek koji može da kaže da li je ovaj virus promenio osobine. Ne možete svaki dan da pričate "Frankejštaj, super-mutant, svi će da umremo". Vi prenosite samo ono što je super uznemirujuće - rekao je Šekler. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 2 godine

Da i Šekler jednom kaže nešto pametno. Nisu ga plaćali, izgleda, pa je promenio tabor.

Zoran

pre 2 godine

Novinari i voditeljka u ovom slučaju su skloni, da prenose samo super uznemirujuće vesti. I predstavljaju se kao veći eksperti, u ovom slučaju dr Šeklera!

Jadranka Orlovic

pre 2 godine

Neke novinarke na nasim medijima su toliko agresivne i drske misle da su najpametnije a juce su se ispilile a imaju samo jednu oblast obrazovanja a mesaju se drsko i agresivno u profesije o kojima nemaju pojma , obrazovane na gugla i drustvenim mrezama i onda guse gledalistvo sa svojim nevaspitanim i siledjijskim ponasanjima. Poneka se ne zna da li je novinarka pozvana da da svoje misljenje ili gost koji je pozvan u studijo koji se u stolici skupi ko mis u cosku bezeci od agresivnosti voditeljhke. a za neke da ne pominjemo spoljni izgled kao da su dosle u bar a ne u studijo u sred bela dana. AKo slede zapadne medije bas takvu golotinju nisam videli i virsle od usta ni na CNN, BBC, SKY NEWS-u..... UZAS SVAKA CAST IZUZECIMA i trebalo bi ih posebno nagraditi.

Laki

pre 2 godine

Bravo dr Šekler, postavili ste nadobudnu voditeljku na mesto a i sve ostale koji se prave pametniji nego sto jesu. Ljudi dosta vise, živimo u panici vec 21 mesec. Nije potrebno dodatno panicenje, bez dovoljno podataka.

drćlc

pre 2 godine

Sve ih je više ,i sve su kao klon Milomira Marića,najnevaspitaniji i najnekulturniji.Nema koga nije prekinuo,upao u reč ili u pola rečenice,arogantno,drsko,bezobrazno,rekao bih...Eto,sve je više takvih"voditeljki"sa takvim ponašanjem i sklonostima,nažalost.Ima li leka ovoj i ovakvoj vrsti"napasti?

Milan

pre 2 godine

Najbolje je bilo kad je dr. Sekler prozvao skup SnS bez maski. Hahaha

Lik

pre 2 godine

Kajacemo se mi Srbi.jer verujemo Konu i Sekleru. Opet slusamo one koji nas ne vole.

Milutin

pre 2 godine

Oboica su protiv zdravog razuma i teraju da se narod vakciniše sa neispitanim vakcinama.

Dača

pre 2 godine

Čovek je lepo rekao… ovi koji su sinoc bili u areni ce zaraziti pola srbije.

Zoran

pre 2 godine

Ali zato kad se žuti skupe, neće zaraziti nikoga!?

Bg Dex 1970

pre 2 godine

Sledeći soj će biti DRAKULA. Neverovatna potreba novinara da uznemiravaju javnost bez dokaza i argumenata. Dakle, ona je dobila takvu informaciju od pouzdanog izvora, što znači da Šekler, Kon i SZO i nisu toliko pouzdani. Neverovatno, zar ne?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija