• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2021

19:45

IPAK NEMA RAZLOGA ZA PANIKU! Doktor Šekler otkrio nove detalje o omikronu!

Društvo

IPAK NEMA RAZLOGA ZA PANIKU! Doktor Šekler otkrio nove detalje o omikronu!

Podeli vest

Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler izjavio je danas da u ovom trenutku treba slušati šta o omikronu govore lekari iz Južnoafričke Republike, koji su ga i otkrili

Šekler navodi da oni sve vreme govore da su vrlo blagi simptomi, da su oboleli mladi ljudi, više od pola je bilo nevakcinisano, mada je kod najvećeg broja bila začeta vakcinacija.

Gostujući na RTS, Šekler je istakao da se moraju čekati laboratorijski rezultati koje će uraditi stručnjaci u Južnoafričkoj Republici, koji su i prijavili novi soj.

- U vojsci su mi govorili - kartu čitaj, a seljaka pitaj. Ovde ti seljaci pod navodnicima nisu seljaci, nego terenci, a to su lekari u Južnoafričkoj Republici. Jedino u ovom trenutku možemo verodostojno da komentarišemo ono što oni komentarišu u medijima - smatra Šekler.

Ističe da ti lekari govore da su simptomi blagi čak i kod onih koji nisu vakcinisani, a kod vakcinisanih često asimptomatski.

Šekler navodi i da su klinički znaci lakši, da postoji lakoća prenošenja, ali da nema pneumonija, nema temperature, vrlo retko uglavnom znojenje i da prolazi za dva-tri dana.

- Ne treba da se paničari, već da se slušaju ljudi koji imaju uvid i koji se razumeju u to. Žena koja je prvi put otkrila novi soj je predsednica udruženja zdravstvenih radnika i lekara Južnoafricke Republike, koja ima medicinu svetskog kvaliteta - ističe Šekler.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija