• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.12.2021

13:20

TVITER UVEO NOVA PRAVILA, evo šta je sada na snazi

Društvo

TVITER UVEO NOVA PRAVILA, evo šta je sada na snazi

Podeli vest

Kompanija "Tviter" objavila je nova pravila kojom će omogućiti privatnim licima da podnesu zahtev za uklanjanje fotografije ili video-snimka na kojima se nalazi njihov lik

Iz "Tvitera" navode da je cilj novih pravila prevencija uznemiravanja i ometanja privatnosti, a dodaju da su izuzeci objave koje se dele radi javnog interesa.

Iz "Tvitera" navode da deljenje ličnih sadržaja, poput fotografija i video-snimaka, "potencijalno može da naruši nečiju privatnost i dovede do emocionalne ili fizičke štete".

U pravilima koja su objavljena danas ističu kako "zloupotreba privatnih sadržaja može da utiče na sve, ali može da ima značajan efekat na žene, aktiviste, disidente i članove manjinskih zajednica".

Pravila potencijalno obuhvataju "sav sadržaj privatnih lica bez dozvole osobe čiji je lik prikazan na tim sadržajima", a iz "Tvitera" su predstavili nekoliko potencijalnih slučajeva zbog kojih bi kompanija uklonila sadržaj.

Ističu da je cilj novih pravila da se uklone fotografije i video-snimci koji podstiču nasilje putem interneta, ali da će u praksi njihova implementacija zavisiti od suda moderatora koji će odlučivati od slučaja do slučaja.

- Uvek ćemo nastojati da procenimo kontekst u kome se sadržaj deli i, u takvim slučajevima, možemo dozvoliti da slike ili video snimci ostanu na usluzi - saopštila je kompanija.

Iz kompanije navode da bi, na primer, uzeli u obzir da li je slika javno dostupna i/ili je pokrivena u mejnstrim ili tradicionalnim medijima; da li određena slika i prateći tvit tekst daju dodatnu vrednost javnom diskursu; dele se u javnom interesu ili su relevantni za zajednicu.

Tviter je najavio da politika stupa na snagu odmah.

Kompanija je već imala politiku protiv deljenja privatnih informacija pojedinaca, uključujući adrese, finansijske podatke i brojeve telefona, a najnoviji potez ocenjuje kao deo napora da se usklade njene bezbednosne politike sa standardima ljudskih prava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija