• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink/Informer

14.12.2021

09:40

Treba više da se radi na digitalizaciji u zdravstvenom sistemu, ali smo i pored toga na samom vrhu! DOBILI SMO SVE POHVALE ZA NAŠ RAD U VREME KOVIDA!/VIDEO/

printscreen

Društvo

Treba više da se radi na digitalizaciji u zdravstvenom sistemu, ali smo i pored toga na samom vrhu! DOBILI SMO SVE POHVALE ZA NAŠ RAD U VREME KOVIDA!/VIDEO/

Podeli vest

Srbija je dobila sve pohvale za organizaciju i funkcionisanje u vreme kovida, rekao je državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek, koji se nalazi u Moskvi, na evropskom skupu posvećenom hroničnim nezaraznim bolestima

- Čast je predstavljati Srbiju i naše ministarstvo zdravlja, ovde u Moskvi. Razgovarao sam sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu, koji je biranim rečima govorio o našem zdravstvenom sistemu. Jutros smo na ministarskom sastanku ponovo dobili pohvale za naš rad – rekao je Đerlek.

LEPA VEST! DR ĐERLEK PRIMIO NAGRADU ZA MIR I PROGRES! Priznanje Univerziteta u Sarajevu zbog nesebične donacije vakcina!

Kako kaže, glavna tema danas biće nezarazne bolesti u vreme kovida, ali, dodaje, svakako da će i sam kovid biti jedna od glavnih tema.

- Ono što mogu da kažem, jeste, da su svi izrazili zadovoljstvo što je Srbija uspela dosta uspešno da se bori protiv kovida, ali i na primer kardiovaskularnim bolestima, kao i malignim. One izazivaju veliku smrtnost i tu moramo dosta poraditi.

Razmenićemo iskustva sa svim zemljama Evrope i pokušati da to iskoristimo – rekao je Đerlek.

On je istakao da treba još da se unapredi sistem, kako bi bili spremni za sve ono što nas čeka i u budućnosti.

- Takođe treba još više da se radi i na digitalizaciji u zdravstvenom sistemu, međutim, gledajući ostale zemlje, vidim da se nalazimo u samom vrhu čak i u tom segmentu – rekao je Đerlek.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija