• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.12.2021

08:39

SRBIJI PRETI NOVI TALAS KORONE! Jedna stvar predstavlja veliki rizik za nevakcinisane!

printscreen RTV Pink

Društvo

SRBIJI PRETI NOVI TALAS KORONE! Jedna stvar predstavlja veliki rizik za nevakcinisane!

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon istakao je jutros u Jutarnjem programu na TV Pink da našoj zemlji preti novi talas Korone

On je ocenio da će ponovni porast zaraženih od koronavirusa u našoj zemlji biti posle Nove godine, odnosno u drugoj polovini januara. 

Kon je na apelovao na građane Srbije da, ukoliko nisu vakcinisani, izbegavaju masovna okupljanja za praznike, jer je rizik veliki.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Epidemiolog Predrag Kon

- Očekuje se da (novi talas korone) bude za zimu, jer je lakše prenošenje zbog hladnog vremena, ali kod nas se već uočava usporavanje širenja virusa - kazao je on i dodao da je ipak, to "lažna slika".

Epidemiolog smatra da je potrebno primiti buster dozu, jer efikasnost vakcine opada ako je osoba vakcinisana samo sa dve doze. 

Foto: Fotoilustracija/Pixabay

- Kod omikrona se vidi da efikasnost vakcinacije sa dve doze pada, pala je ispod 40 odsto, a sa trećom raste i do 75 odsto. To su prvi podaci iz Izraela, gde je omikron zastupljen u populaciji - kazao je epidemiolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PODACI IZ BRITANIJE POKAZUJU D

pre 2 godine

У Британији расте број дневно оболелих, сада је око 90.000, истовремено пада број дневно умрлих, сада је око 50, и при том се тврди да се делта повлачи пред омикроном. Дакле, по свему судећи, СМРТНОСТ ОД ОМИКРОНА ЈЕ ИСПОД 0,5 ПРОМИЛА по британским подацима. То је ниво грипа.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17