• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

22.12.2021

18:42

ČEKA NAS PETI TALAS KORONAVIRUSA! Evo i kada! NJEGOVA JAČINA SE NE MOŽE PREDVIDETI!

printscreen

Društvo

ČEKA NAS PETI TALAS KORONAVIRUSA! Evo i kada! NJEGOVA JAČINA SE NE MOŽE PREDVIDETI!

Podeli vest

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović, koji pomoću svog matematičkog modela prati tok epidemije kaže da je situacija sada znatno pouzdanija, da se za Novu godinu možemo nadati broju zaraženih od 750 do 800 dnevno, a tamo oko 15. januara da će ta cifra spasti na 500

- Brojke padaju i još bi trebalo da se nastavi pad, kako stvari stoje i to tamo do do 15. januara. Tada će verovatno broj da počne da raste, s tim što se ne zna kojim tempom - rekao je on, dodavši da je pad slabiji od očekivanog, ali da bi ipak talas mogao da se završi i oko Nove godine.

- Na nedeljnom nivou pad treba da bude oko 20 odsto. Pad jeste, ali nije zadovoljavajući. Od Nove godine možemo imati 750 ili 800 zaraženih dnevno, mada to može da nam se desi i sad za vikend, barem jedan dan. Tamo oko 15 januara. bi trebalo da imamo ispod 500 zaraženih dnevno - rekao je Kočović i dodao da nas potom čeka peti talas, čiji se intenzitet i jačina ne mogu predvideti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija