• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.12.2021

20:26

NAJNOVIJA USLUGA ZA GRAĐANE - E čitulja!

Društvo

NAJNOVIJA USLUGA ZA GRAĐANE - E čitulja!

Podeli vest

Nova elektronska platforma e-čitulje, kojom bi se omogućio zajednički nastup javnih komunalnih pogrebnih preduzeća iz cele Srbije, predstavljena je u Skupštini grada Beograda

Projekat je predstavio v.d. direktora JKP "Pogrebne usluge" Vladan Ðukić, a prisustvovali su pored zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i više od dvadest direktora javnih komunalnih preduzeća koji se bave pogrebnim usulgama iz cele Srbije.

E-čitulja će omogućiti građanima da na mejl dobiju link koji mogu da podele i na taj način obaveste rođake i prijatelje o gubitku najmilijih.

Najave pomena čuvaće se trajno, kao znak sećanja na živote i dela preminulih, objasnio je Ðukić.

Ova usluga će omogućiti građanima pronalaženje grobnih mesta preminulih, naručivanje i polaganje cveća i paljenje sveća u njihovo ime, kao i ugovaranje ostalih usluga.

U planu je i povezivanje i saradnja sa javnim komunlanim pogrebnim preduzećima na nivou drugih lokalnih samouprava iz cele Srbije, u smislu objavljivanja e-čitulja na najposećenijim medijskim portalima, naglasio je Ðukić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija