• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

28.12.2021

07:00

POTROŠIO SAM SVE PAMETNE SAVETE! Šekler upozorio: Ako se ne poštuju mere, u januru ćemo imati više od 5.000 novozaraženih!

Društvo

POTROŠIO SAM SVE PAMETNE SAVETE! Šekler upozorio: Ako se ne poštuju mere, u januru ćemo imati više od 5.000 novozaraženih!

Podeli vest

Virusolog Milanko Šekler poručio je da je "potrošio sve pametne savete" i upozorio da bi zbog prazničnog slavlja ukoliko se ne budu poštovale mere u januaru moglo da bude više od 5.000 novozaraženih

Šekler je rekao da se nada da će ovaj put u odluci Kriznog štaba koji sutra treba da zaseda pobediti medicinski deo i dodao da će podržati svaku odluku koju taj deo štaba bude doneo.

- Bio bi red da jednom bude usvojeno nešto što su oni predložili - naveo je Šekler.

On je dodao i da u današnjem broju od oko 1.200 novozaraženih verovatno ima i omikron soja, ali da se tu nalazi delta soj virusa korona.

- Prava i fenomenalna šansa da oživimo deltu i da ponovo krenemo sa podizanjem broja novozaraženih i da još plus raširimo omikron - sad je jedinstvena šansa. Dešava se za Novu godinu i sada ako budemo pametni kao što smo obično pametni i sad ako se budemo ponašali onako kako se uobičajeno ponašamo, eto divne prilike da imamo skok i da vratimo u život i deltu, koja bi trebalo dalje da pada, a da ujedno damo još i omikron - istakao je Šekler i dodao da ovo nije ironija, već nasa realnost.

On je naglasio i da je ovo "za nevakcinisane prava prilika da se razbole, rašire i donesu bolest svojim roditeljima". On je dodao i da ne zna da li će se cele godine ponovo "ukazati ovakva prilika".

- Da se svi nabiju na gomilu, svi u zatvorene prostorije, što više opušteno ponašanje - bez maski, što više alkohola, što više grljenja, ljubljenja, pevanja i imaćemo u januaru mesecu, ja vam garantujem, pet, šest, sedam, deset hiljada novozaraženih dnevno. Samo treba pametno da radimo - primetio je Šekler ironično.

On je poručio je da je "potrošio sve svoje pametne savete" i uporedio imunitet nevakcinisane osobe sa mladim regrutima koji ne znaju ništa o borbi.

- Ogromna je šansa da će da pogine ili da strada. Vakcinisana osoba, koja je preležala, to je osoba koja je iskusan vojnik, koja je imala dve, tri borbe, dve, tri vakcinacije i preležala. Imuni sistem prepoznaje, zna kako može da se bori i zna kako da se odbrani, ali one novajlije, koji ne znaju ništa, koje bacite u centar borbe, normalno je da će oni da nastradaju - zaključio je Šekler.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija