• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

28.12.2021

09:27

BROJKE RASTU U POSLEDNJA TRI DANA! BIĆE JOŠ BRŽE ŠIRENJE, SAMO JE PITANJE VREMENA! Oglasio se doktor Kon pred sednicu Kriznog štaba!

Tanjug

Društvo

BROJKE RASTU U POSLEDNJA TRI DANA! BIĆE JOŠ BRŽE ŠIRENJE, SAMO JE PITANJE VREMENA! Oglasio se doktor Kon pred sednicu Kriznog štaba!

Podeli vest

Krizni šta za borbu protiv koronavirusa zakazao je sednicu za danas u 16 časova, a pred zasedanje oglasio se i epidemiolog dokotr Predrag Kon

On je zrazio očekivanje da će se jasno znati kakva je situacija i kakva je pretnja za širenje omikron soja korone.

- Očekujem da se jasno saopšti ljudima i svim članovima Kriznog štaba, kakva je situacija, kakva je pretnja i da li smo mi zaista pripremljeni za sve informacije koje stižu iz sveta. Iz sveta stiže da je omikron varijanta do sada pokazala najveću sposobnost prenošenja i najveću dominaciju za jako kratko vreme. Činenica je da je prekrila Ameriku za svega dve nedelje. Ubrzala je prenos u Velikoj Britaniji četiri puta, što se pokazalo i u brojkama od 122.000 dnevno. Kod nas je importovan slučaj i mi nemamo dokaze prenošenja među našim stanovništvom, ali je to neminovno - kaže dr Predrag Kon za Kurir televiziju.

Foto: printscreen/Kurir tv

Doktor Predrag Kon

Kon je istakao da očekuje uskoro povećanje broja zaraženih.

- U poslednja tri dana imamo vrlo jasno povećanje broja. To će se ubrzati. Ne možemo da očekujemo da ćemo biti drugačiji od drugih zemalja, samo je pitanje vremena potrebno da se taj intenzitet aktivnosti poveća - rekao je Kon.

Sa sada prema njegovim rečima nema jasnih pokazatelja u kom smeru će se brojke zaraženih kretati.

- Za sada nemamo neke pouzdane pokazatelje da se neće desiti to što je Šekler rekao, da će broj zaraženih biti i više od 5.000. Ono što mora da se shvati je to da neće sada samo vakcina to zaustaviti, nego i poštovanje propisanih mera i pravovremene mere. Istina je da nam preti. Mladi neće da razmišljaju. To me podseća na 90-e godine, kad su mladi pričali, ne može više ovako, pa makar i poginuli. To je jedan trenutak očaja, koji se javlja u trenucima borbe - rekao je epidemiolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija