• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

03.01.2022

16:35

ČUDA SU MOGUĆA! Nakon 14 pokušaja DOBILA DETE! POSLE SVAKE NEUSPELE OPLODNJE ZAPITATE SE...

printscreen

Društvo

ČUDA SU MOGUĆA! Nakon 14 pokušaja DOBILA DETE! POSLE SVAKE NEUSPELE OPLODNJE ZAPITATE SE...

Podeli vest

Sandra Jovanović, predsednica Udruženja "Šansa za roditeljstvo" nakon teške i neizvesne borbe za potomstvo, koja je trajala više od decenije, u decembru je postala majka

- To je najveća želja i poklon koji smo mogli da dobijemo za Novu godinu. Posle 13 pokušaja, a ovo je 14. pokušaj vantelesne oplodnje. Celu trudnoću je tu bio strah da li će sve biti dobro do kraja jer sam i posle 10. vantelesne oplodnje imala jedan spontani pobačaj i onda su strahovi bili i veći. Sve sam zbog toga držala u sebi iz straha i eto 15. decembra na svet je došla Ljubica. S obzirom da smo je dobili posle 14 godina rekla bi da je ovo jedan veliki uspeh za mog supruga i mene. Mislim da ovakva priča i ovoliki put do deteta treba ljudima da budu motivacija da ne odustaju u borbama da dobiju bebu. Čuda su moguća i sve dok imaju smelosti, hrabrosti i realnih mogućnosti da ne odustaju od svojih snova i želja - rekla je Sandra.

Sandra je istakla da je najbitnije da se ne odustaje i kad se dogodi sve što se dešavalo pre rođenja deteta se samo zaboravi.

- Dok nekako ne ostvarite trudnoću, sve što vam ljudi govore je "videćete", "osetićete" i tako dalje, mada vamo to sve izgleda kao da je predaleko. Onda kad se to stvarno desi da držite bebu u rukama, sve ono što se dešavalo pre samog tog čina da dobijete dete, samo zaboravite. Da nije mog supruga ja bih verovatno odustala posle 6., 7. puta mada on me je tu podržao i ostvarili smo to - rekla je ona.

Foto: Pixabay

Najbitnije je da se ne odustaje

Hrabra majka nam je takođe otkrila gde je nalazila motiv u svojoj neizvesnoj borbi.

- Posle svake neuspele oplodnje, zapitate se: "zašto ja?", ali prosto morate da nađete snage da nastavite dalje. Ja sam motiv nalazila ne samo u ljubavi koju mi je pružao suprug već i u celoj toj priči sa udruženjem gde sam zaista više od 5 godina, okružena ljudima koji imaju problem sa začećem. Prosto bez njihovih priča mislim da bi teško mogla da izguram sve ovo - istakla je Sandra.

Podsetimo, od 1. januara 2022. sve porodice koje dobiju drugo ili treće dete, primaće od države jednokratnu pomoć od 100.000 dinara.

Vlada Srbije je usvojila izmene Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, prema kojima će od 1. januara za svako provorođeno dete biti jednokratno isplaćivano po 300.000, umesto dosadašnjih 100.000 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Rani radovi Melanije Tramp! Nikad viđene fotke i snimci - optužuju je da je pravi primer sponzoruše, evo ko je bila pre udaje (FOTO/VIDEO)
Ljubav

Rani radovi Melanije Tramp! Nikad viđene fotke i snimci - optužuju je da je pravi primer sponzoruše, evo ko je bila pre udaje (FOTO/VIDEO)

Melanija Tramp proslaviće 26. aprila 54. rođendan. Kada bi se njen život pretočio u filmsku priču, bila bi to veoma uzbudljiva drama, sa primesama komedije, a nekada i tragedije. Neki bi rekli da tu ima i horor elemenata. Jedni smatraju da se odlično udala, drugi da nije mogla gore da izabere i da je nesrećna u braku u kojem ostaje samo zbog novca.

25.04.2024

15:30

Džet set

Srbija