• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

08.01.2022

16:54

"DA LI JE NEKO SVESNO ŽELEO SA SKRENE ISTRAGU U TOM SMERU?" Igor Jurić o nestalom Mateju: Mnogo je kontroverzi, zašto su svi zaboravili JEDAN SNIMAK?

beta/orintscreen

Društvo

"DA LI JE NEKO SVESNO ŽELEO SA SKRENE ISTRAGU U TOM SMERU?" Igor Jurić o nestalom Mateju: Mnogo je kontroverzi, zašto su svi zaboravili JEDAN SNIMAK?

Podeli vest

Matej Periš (27) nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Njemu se svaki trag izgubio nakon što je izašao iz kluba "Gotik", gde je bio sa prijateljima.

Potraga za mladićem traje već 9 dana, ali bilo kakvih tragova o tome šta se desilo sa njim i dalje nema.

Dan nakon njegovog nestanka, u javnosti su se pojavili snimci sa nadzorne kamere na kojima se vidi kako mladić trči ulicom i pokušava da zaustavi taksi. I dok je njegov otac Nenad Periš, koji je došao u Beograd čim mu sin nestao, potvrdio da se na dva snimka nalazi njegov sin, veliku misteriju i dalje prestavlja treći snimak, napravljen mobilnim telefonom.

Naime, na njemu se vidi kako neko pliva u reci Savi usred noći i u početku se pretpostavljalo da je reč o nestalom mladiću. Međutim, njegov otac demantovao je te navode. Od tada, taj snimak skoro niko i ne pominje, a Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" i Centra za nestalu i zlostavljanu decu, smatra da je to, pored telefona, jedna od ključnih stvari za potragu.

 

- Nekako je zapostavljen snimak u celoj priči, posebno onaj deo na kom je osoba koja pliva u Savi. Taj snimak se tada pojavio, otac Nenad Periš je rekao da na delu snimka na kojem se vidi osoba koja pliva u reci nije njegov sin i od tada to kao da je zaboravljeno. Ne postavlja se ključno pitanje, ko je to snimao, a snimano je mobilnim telefonom, dok su ostali snimci sa nadzornih kamera, kada je to snimljeno i na kraju krajeva, ko je ta osoba koja pliva u Savi? I zašto je to snimljeno? Kako se niko time nije "pozabavio"? - priča Jurić.

On kaže da je za policiju, odnosno ronioce, ključna stvar - gde je osoba koju traže upala u vodu.

- Pričao sam sa roniocima i za njih je ključna stvar gde je osoba upala u vodu. To je za njih ključni dokaz. A zapravo, ne postoji nijedan dokaz da je Matej upao u vodu. Ako nije upao u vodu, postavlja se pitanje zašto je to plasirano? Da li je neko svesno želeo da skrene istragu u drugu stranu. Dakle, ko je vlasnik tog snimka i ko je osoba koja pliva u vodi? Šta se tu dešava? Ovo su sasvim logična pitanja koja se sama nameću. Taj snimak mnogo toga može da kaže u smeru pronalaska Mateja, ali i da pokaže da li neko namerno urušava istragu - navodi Igor Jurić.

U celoj priči, kako navodi, nešto ne "štima". Mnogo je, kaže on, kontroverzi.

- Ne postoji nijedan snimak na kojem se vidi da on ulazi u vodu. Ne postoji snimak koji pokazuje da se vratio stepenicama. Ta stvar je jako čudna. Moram da kažem da u celoj priči nešto ne štima. Mnogo je kontroverzi. Gde je ostatak snimaka, ceo taj deo grada je pod kamerama. Neverovatno je da mu se odjednom gubi trag... - zaključio je Igor Jurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 2 godine

Nema kontraverzi, samo treba pažljivo složiti kockice na bazi iznetih informacija preko snimaka i u dnevnoj štampi i biće jasno da je Matej živ.

Laki

pre 2 godine

Juricu, da prestanes da tudju nesrecu koristis za svoju promociju. Nemesaj se tamo gde ti nije mesto. Sa kojom namerom unosis svoja neka vidjanja ovog slucaja, kao da si bio prisutan u beton hali u tom trenutku. Svi ste sad p ametni. Kamera ima koliko ih ima. Sada pametujete, a jad je policija htela da postavi veci broj kamera po gradu, svi vi vajni borci za ljudska prava ste se digli na noge. Sad se sklonite i pustite da policija radi svoj posao.

miroljub

pre 2 godine

E ovaj Jurić nije se opametio na svojoj tragediji koju je iskoristio za svoju promociju, sada se meša i u poslove policije , a uskoro će se kandidovati i za predsednika države. Dajte već otkrijte sve njegove fakultete jer izgleda ima i za psihologiju, kriminologiju, genetiku, ....... Čovek koji je več kršio zakon sada se trpa , a svoju tragediju je unovčio. SRAMOTA.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17